Rautakortteliin uutta toimintaa

Haminan raatihuoneentorin Rautakortteli on saanut uusia asukkaita. Vuonna 2000 perustettu Kymen Asunto Agentit Ky LKV kiinteistövälitysfirma on ottanut talon haltuunsa toukokuussa 2017. Teijo Korpela, yrityksen keulahahmo lähti mukaan toimintaan, kun sisko Teija Karnaattu halusi perustaa firman. Yrittäjyys tuntui hyvin luontevalta vaihtoehdolta ja kun aisaparina oli vielä oma sisko, niin tietä oli helppo kulkea yhdessä. Myös yrittäjäperhe tausta on auttanut, sillä on osattu varautua pitkiin päiviin ja yllättäviin tilanteisiin. ”Isä on ollut yrittäjänä varmaan yli 40 vuotta”, toteaa Teijo. ”Hulluuden on jostain periydyttävä”, komppaa sisko Teija viereisestä pöydästä naurahtaen. Sisarusten kesken vallitsee selkeä työnjako; Teijo on kuuleman mukaan se rauhallisempi ja tasapainoisempi osapuoli. 


Yrityksen tie Rautakortteliin on käynyt Neuvottoman kautta ja nykyään toimipiste Haminan lisäksi löytyy myös Kotkasta. Asunto Agentit välittää ja myy ja vuokraa niin toimitiloja kuin yksityisten henkilöiden asuntoja. Toista samanlaista yritystä on yrittäjän mukaan vaikea löytää, sillä heillä toimii kolme kaupanvahvistajaa saman katon alla ja kaikki 4 kiinteistönvälittäjää ovat oikeasti kiinteistönvälittäjiä, eli Laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto (LKV) on suoritettuna kaikilla. 

Monialainen työympäristö 

Rautakorttelin toimitilojen Teijo toteaa olevan tällä hetkellä jo varattuna joukolle erilaisia yrittäjiä. Saman katon alta löytyy niin hieroja kuin valokuvaajakin, ja yhteistyömuotoja kehitellään heidänkin kanssaan. Vuokralaisia Teijon mukaan ei ollut vaikea löytää vaan pikemminkin kysyntää oli yli tarjonnan. Rautakorttelin toimitiloja halutaan vielä jatkojalostaa ja suunnitelmia onkin muun muassa ullakkotilojen rakentamiseen ja käyttötarkoituksen muuttamiseen. 

Vakioasiakkaita ja avoimia työpaikkoja

Yrittäjyyden parhaiksi puoliksi Teijo toteaa vastuun ottamisen. Ketään toista ei voi syyttää omista tekemisistä, ”paitsi veljeä”, toteaa Teija väliin nauraen. Yrittäjä kertoo olevansa hyvässä asemassa, sillä asiakkaat tuovat aktiivisesti kohteita heille myyntiin. Myös vakioasiakkaita on tälläkin alalla ja ”esimerkiksi sukuja joiden kaikki toimeksiannot tulevat yrityksellemme” kertoo Teija. Tämä kertoo yrittäjälle luottamuksesta ja siitä, että asiat on tehty oikein. Asunto Agenteilla on tällä hetkellä neljä henkilöä töissä ja yrityksen sisällä vallitsee hyvä yhteishenki. Tärkeää on yrittäjämäinen asenne sekä huumorintaju. Tälläkin hetkellä yrittäjä palkkaisi remmiin uuden kiinteistövälittäjän, jolla on kokemusta ja mielellään jo valmiiksi LKV pätevyys, jos sopiva tulee vastaan. 

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019