Pyörällä perille Kotkan Meripäiville – pop up -pyörävuokraamo Kotkan linja-autoasemalla Meripäivien ajan

Kotkan linja-autoasemalle tulee Meripäivien ajaksi Valpastin Bike Share -pyöränvuokrauspiste. Tämä mahdollistaa Meripäivä-vieraille joukkoliikenteen ja pyöräilyn saumattoman yhdistämisen: kävijä voi tulla Kotkaan linja-autolla ja jatkaa matkaansa polkupyörällä. Pyörän voi vuokrata käyttöönsä kahdeksi tai neljäksi tunniksi (2/4 €). Halutessaan pyörän voi varata etukäteen osoitteesta www.valpastin.fi/bikeshare.

Valpastin Bike Share -pyörävuokraamo palvelee Meripäivien aikana torstaista sunnuntaihin klo 10–18 linja-autoasemalla, josta on noin puolentoista kilometrin matka Meripäivien tapahtumapaikalle.

”Pop up -pyörävuokraamon sijainti linja-autoasemalla tekee joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistämisestä helppoa”, kuvailee toimitusjohtaja Mari Päätalo kestävän liikenteen tuotteisiin ja palveluihin erikoistuneesta Valpastin Oy:stä.  ”Polkupyörän avulla Meripäivä-kävijä voi halutessaan tutustua Kotkansaaren laajemminkin. Polkupyörä on joustava ja hauska tapa tutustua kesäkaupunkiin.” 

Pyöräily osana matkaketjua 

Pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämistä tukee myös Valpastin Bike Share -pyörävuokraamon liittäminen Perille.fi -palveluun.  Palvelu tarjoaa erilaisten kulkutapojen vertailun tapahtumaan tulijalle: vertailla voi matkaan kuluvaa aikaa, kustannuksia sekä hiilidioksidipäästöjä. 

”Tulija voi palvelun avulla vertailla niin kaukoliikenteen kuin paikallisliikenteen eri vaihtoehtoja. Matkaa voi jatkaa linja-autoasemalta pyörällä, kävellen tai paikallisbussilla ”, kuvailee Perille Mobility Services Oy:n toimitusjohtaja Olavi Paananen. 

Pyörällä Perille -konsepti syntyi Kotkan kaupungin, Sitran ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy maaliskuussa järjestämän kilpailun pohjalta. Kilpailun tavoitteena oli sekä kehittää suurtapahtumien kestävyyttä että mahdollistaa uusien liikennepalveluiden kehittyminen. Kotkan Meripäiville ja The Tall Ships Races tapahtumaan odotetaan 300 000 kävijää, joten kestäville liikenneratkaisuille on selvä tarve. ta

Valpastin Bike Share -pyörävuokraamo Kotkan linja-autoasemalla 13.-16.7.2017

Avoinna klo 10–18

2 tuntia 2 €

4 tuntia 4 €

Lisätietoja:

Mari Päätalo, Valpastin Oy, p. 040 720 2872

Olavi Paananen, Perille Mobility Services Oy, p. 050 413 5609

Antti Karjalainen, Kotkan kaupunki, p. 040 668 2747

Esa Partanen, Cursor Oy, p. 040 190 2565

Heikki Sorasahi, Sitra, p. 029 4618 224

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018