Pyhtäänlinnan yritysvuokralaiset vahvistuneet

Kati Kolari Ismo Räty Jyrki Metsola ja Jouni Eho

 

Pyhtäälle joulukuussa valmistuneen Pyhtäänlinnan yritystilat ovat täyttyneet. Jo aikaisemmin julkaistun Kymenlaakson Taksi Oy:n lisäksi tiloihin sijoittuvat Kotkan Saaret Oy:n ravintola ja FH Invest Oy:n myyntitoimisto.

Huutjärven rannalla sijaitsevan Pyhtäänlinnan ensimmäisessä kerroksessa on yhteensä 360 m2 toimisto- ja ravintolatiloja, jotka Cursor Oy on ostanut ja vuokrannut edelleen. Talon ravintolaa käy pyörittämään Kotkan Saaret Oy, jolla on ennestään ravitsemustoimintaa Kotkassa, Haminassa ja Virolahdella.

- Avaamme ravintolan maaliskuussa heti, kun sisustus- ja laitetyöt ovat valmistuneet. Ravintolan nimestä järjestämme nimikilpailun. Lounasaikaan on kotiruokabuffet, muina aikoina bistrotyyppinen á la carte -lista. Leivonnaisia ja ruoka-annoksia myydään myös mukaan. Lisäksi on pitopalvelua, kertoo toimitusjohtaja Ismo Räty Kotkan Saaret Oy:stä.

- Meillä on A-oikeudet ja haemme 120 lupapaikkaa, joista puolet terassille. Ostamamme Eagle Fun -yrityksen kautta järjestämme kesästä alkaen kerran viikossa tilaisuuksia, tarjontaa on vauvasta vaariin, Räty jatkaa.

Kotkan Saaret Oy:n laajeneminen Pyhtäälle tuntuu toimitusjohtajasta hyvältä.
- Pyhtää on aina ollut yrittäjäystävällinen kunta. Jos olisi huono ilmapiiri, emme olisi tulleet, Räty arvioi. Ravintola tulee työllistämään kuusi henkilöä.

Toimistotiloihin sijoittuvat Kymenlaakson Taksi Oy:n taksiasema ja FH Investin myyntitoimisto. 
- Pyhtäänlinnan tilat tukevat myös työtämme Kymenlaaksossa, jossa tulemme rakentamaan pysyvästi, kertoo toimitusjohtaja Mikko Viskari FH Invest Oy:stä.

Kymenlaakson Taksin palvelut Pyhtäällä paranevat, kun taksiasema sijaitsee keskeisellä paikalla kuntaa.
- Yhtiölle on tärkeää, että välityksessä olevat taksimme ovat asiakkaiden saatavilla nopeasti ja helposti. Pyhtäänlinnan sijainti on meille todella hyvä, ja uudet tilat parantavat taksinkuljettajiemme viihtymistä työssään Pyhtäällä, kertoo toimitusjohtaja Timo Liikanen Kymenlaakso Taksi Oy:stä.

Talossa on 26 asuntoja, joista kymmenkunta on jo saanut asukkaansa. Lisäksi taloon ovat sijoittuneet Pyhtään kunnanvirasto ja Pyhtään seurakunnan kirkkoherranvirasto työtiloineen.

Pyhtäälle uusi kuntakeskus

Pyhtään kunnalle Pyhtäänlinna on osa Huutjärven tienoille rakentuvaa uutta kunnan keskustaa. Kunta panostaa merkittävästi alueen viihtyisyyteen piha- ja ranta-alueen rakennustöillä.

- Pyhtään kunnan puolesta toivotan uudet yrittäjät lämpimästi tervetulleiksi Pyhtäänlinnaan kunnanviraston naapureiksi. Pidän myös merkittävänä sitä, että saamme Pyhtäälle Kotkan kaupungin yrityspalkinnolla palkitun, kokeneen yrittäjän. Esimerkiksi Rankin saaren kehittyminen on hieno osoitus Ismo Rädyn innovatiivisuudesta. Olen vakuuttunut siitä, että Pyhtäänlinnan sijainti ja toimintakonsepti antavat hyvät puitteet yritystoiminnalle ja toivonkin uudelle ravintoloitsijalle onnea ja menestystä Pyhtäänlinnassa, kertoo Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho.

- Tehdyn sopimuksen myötä voimme erittäin tyytyväisenä todeta, että Pyhtäänlinna-konsepti on nyt toteutunut ja saavuttanut sille asetetut tavoitteet. Haluan esittää lämpimät kiitokset projektin läpiviennistä FH Investille, Cursorille ja kunnan johtoportaalle. Tehty työ on vahva esimerkki Pyhtään arvoihin perustuvasta rohkeasta ja yrittäjämäisestä toiminnastamme, arvioi Pyhtään kunnanhallituksen puheenjohtaja Jyrki Metsola.

 

Kuvassa Cursorin kiinteistöpäällikkö Kati Kolari, Kotkan Saaret Oy:n tj. Ismo Räty, Pyhtään kunnanhallituksen pj. Jyrki Metsola ja kunnanjohtaja Jouni Eho.

(Kuva Mervi Liimatainen)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019