Pyhtääläisen naisyrittäjän Pomenia Suomen Startup100-listan ykkönen

Pomenia naisyrittäjä Startup100. Kuva Sakari Saksa

Suomen Startup100-listan kuumin startup on pyhtääläisen naisyrittäjän ja kuuden lapsen äidin satumaailma.

Lähes yhdeksänkymmentä prosenttia startup-yrittäjistä Suomessa ja maailmalla ovat miehiä. Naisyrittäjyydestä ja naisten kohtelusta teknologia-aloilla keskusteltiin paljon myös viime syksyn Slush-tapahtumassa Helsingissä. Yleinen mielikuva startup-yrittäjyydestä tuo Suomessa mieleen nuoret hupparimiehet.

Kymenlaaksossa naisyrittäjä on rohkeasti uinut vastavirtaan: Startup100 Finland on valinnut sadan vetovoimaisimman startup-yrityksen ykköseksi pyhtääläisen Petronella Grahnin elämäntyön, Pomenian.  Naisperustajien yritys on nykymuodossaan suuren työn tulos, joka käsittää laajan satumaailmaan perustavan tuotekokonaisuuden.

Olipa kerran unien satumaa Pomenia

Petronella erottuu startup- ja pelialan tapahtumissa miesmassasta, hän on räväkkä kuuden lapsen äiti ja pitkän kokemuksen omaava naisyrittäjä pieneltä paikkakunnalta. Vauhdikkaiden startup-illanviettojen sijaan Petronella mieluummin työskentelee rauhassa kotona koneensa äärellä tai samoilee lastensa kanssa metsässä tai läheisen järven rannalla.

”Pomenia on luomani satumaailma. Alun perin Pomenia syntyi saduista, joita iltaisin kerroin kuudelle lapselleni. Pomeniassa on ajatuksena, että jokainen saa olla aivan omanlaisensa taikaolento. Nykyisin Pomenia on laajentunut ja käsittää saduista syntyneitä vaatteita, sisustustuotteita, kankaita, mobiilipelin, kirjoja, taikapölypalvelun, lautapelin ja tulevaisuudessa myös animaatioita,” kertoo Petronella Grahn.

Petronellassa yhdistyy yrittäjähenkisyys ja suurperheen äiti saumattomasti. Hän on julkisissa keskusteluissa lapsiperheiden oikeuksien puolustaja, mutta samalla hänet tunnetaan yrittäjäpiireissä neuvottelutaidoistaan. Jopa kansainväliset neuvottelut ja sopimukset eivät pienen paikkakunnan naista pelota, sillä pitkä kokemus on tuonut asiantuntijuutta ja itsevarmuutta.

Kymenlaaksossa startup-naisenergiaa

Kaakkois-Suomessa naisyrittäjyys- ja johtajuus ovat muutenkin nosteessa. Pomenia ja Petronella osallistuivat keväällä 2017 paikalliseen Levelup Startup Accelerator -yrityskiihdyttämöön, jota luotsaa kahden naisen parivaljakko. Kymenlaakson kauppakamarissa alkoi vuoden alussa suosittu naisjohtajien verkosto, ja Yrittäjänaisten vuoden 2018 valtakunnallista kokoontumista emännöivät Kymenlaakson yrittäjänaiset Kotkassa.

Tämä on suunnanmuutos perinteiselle, mieskeskeiselle ”savupiippujen varjossa” -yrityskulttuurille. Naisia näkyy seudulla entistä enemmän myös entisillä miehisillä aloilla, niin teollisuuden palveluksessa kuin Suomen suurimmassa vientisatamassa.

"On upeaa nähdä muutos Kaakkois-Suomen yrityskulttuurissa kuin myös olla osa sitä. Levelup Startup Accelerator-yrityskiihdyttämö on yksi osoitus ammattitaitoisen ja osaavan naisverkoston tulemisesta kunnolla tekemiseen mukaan. Monimuotoisuus on aina hyvästä ja vie kaikkia eteenpäin." Petronella toteaa.

Hae mukaan syksyn Levelup-yrityskiihdyttämöön

Haku syksyn 2018 Levelup Startup Accelerator -yrityskiihdyttämöön on parhaillaan käynnissä. Ilmainen ohjelma alkaa syyskuussa. Hakulomakkeen voi täyttää vaikka heti

Lisätietoja:

Erna Gronow, Levelup Startup Accelerator
 erna.gronow@cursor.fi
+358401602558

Kuva: Sakari Saksa

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019