Poistotekstiileihin liittyvä liiketoiminta esillä - myös Kymenlaaksossa selvitetään asiaa

Kotkan Datariinassa oli 31.1.2017 koolla 30-päinen joukko eri yritysten edustajia etenkin Kaakkois- ja Itä-Suomesta, työstämässä poistotekstiileihin liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia. Hukkaan (lähinnä polttoon) päätyvien poistotekstiilien mahdollisuudet uudessa kiertotalous-aikakaudessa ovat niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa kasvavasti esillä. Tilaisuuden alkuun kuultiin mm. ajankohtaiset katsaukset sekä Suomessa tehtävästä laajemmasta poistotekstiilien lajittelu- ja hyödyntämisketjun kehittämistyöstä (Telaketju/ Sini Ilmonen, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy) että tekstiilien kierrätyksen eri teknisistä mahdollisuuksista (Pirjo Heikkilä, VTT). 


Mm. poistotekstiilien logistiikan kysymyksiä työstettiin työpajan ryhmätöissä. Kuva: Cursor Oy


Työpajassa käytiin läpi poistotekstiilien keräystä ja käsittelyä mm. Kymenlaakson logististen vahvuuksien kannalta sekä poistotekstiileihin liittyvän työpajatoiminnan mahdollisuuksia. Päivän aikana selkeytyi mm. kuva siitä, että lähiaikoina Suomeen lienee tulossa muutamia poistotekstiilien käsittelyyn ja hyödyntämiseen erikoistuneita laitoksia sekä toisaalta se, että manuaalisen lajittelun merkitys tulee olemaan jatkossakin merkittävä jotta koko hyötykäyttöketju toimii. Markkinat niin raaka-aineiden kuin lopputuotteiden osalta ovat hyvin kansainvälisiä.

Tilaisuuden oli osa Cursor Oy:n Teolliset symbioosit –hankkeen Kymenlaakson poistotekstiilien kiertotalous -selvitystä, joka toteutetaan yhteistyössä Kouvola Innovation Oy:n, Kymenlaakson Jäte Oy:n sekä Goodwill Suomi Oy:n / Sotek-säätiön kanssa. Konsulttina selvityksessä toimii Apila Group Oy.


Yhteyshenkilöt: 
Esa Partanen, Cursor Oy, p. 040 1902565, esa.partanen@cursor.fi
Taru Martikainen, Kouvola Innovation Oy, p. 020 6159307, taru.martikainen@kinno.fi
Annika Aalto-Partanen, Kymenlaakson Jäte Oy, p. 040 822 4266, annika.aalto-partanen@kymenlaaksonjate.fi
Tuija Korppi, Goodwill Suomi Oy / Sotek-säätiö, p. 044 777 0329, tuija.korppi@sotek.fi
Pirjo Rinnepelto, Apila Group Oy, p. 040 149 4251, pirjo.rinnepelto@apilagroup.fi

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019