Pertsa ja Kilu -elokuvan ensi-ilta 13.11.

Pertsa ja Kilu ja lentohärveli

 

Kesällä Kotkassa kuvattavan Pertsa ja Kilu -elokuvan ensi-ilta on 13.11. Ohjaaja, käsikirjoittaja Taavi Vartia julkisti ajankohdan tiedotustilaisuudessa 5.5. Sen sijaan Kyminlinnan kesäteatterin Vaahteranmäen Eemeli -näytelmä siirtyy kesälle 2021. Syynä on maan hallituksen asettama rajoitus, jonka mukaan tilaisuuksissa saa olla enintään 50 henkilöä koolla.

Pertsa ja Kilu -elokuvan pienryhmäkuvaukset alkavat 26.5. studiossa. Elokuvan pääkuvausjakso on 22.6.-24.7. Kuvaukset painottuvat Kotkaan Suullisniemen ja Popinniemen alueella, mutta myös joitakin kohtia kaupungin keskustassa. Samat paikat olivat esillä myös 20 vuotta sitten Vartian tekemässä tv-sarjassa.
- Mietimme, voisimmeko käyttää samoja taloja kuin 20 vuotta sitten, mutta ne ovat aika huonossa kunnossa, Vartia kertoo. Elokuvan leikkaus käynnistyy jo kuvausten aikana, muut jälkityöt niiden loputtua.

- Elokuva sijoittuu ajattomaan aikaan. Se ei ole 50-lukua, ei epookkia eikä tätä päivää. Siinä on viitteitä 50-luvusta ja samalla nykypäivästä. Esimerkiksi autona on Chevrolet pickup, joka on samalla vanha että nykypäivää, Vartia kuvaa.

Kesäteatterinäytelmään Vaahteramäen Eemeli ehdittiin jo valita lapsinäyttelijät, joita on tarkoitus käyttää myös kesällä 2021. Tämän vuoden puolella tehdään näytelmän puvustusta, lavasteita ja hankitaan rekvisiittaa. 

Kotkan-Haminan seudulta mukana on Kaakon elokuvakomissio.

Teksti: Mervi Liimatainen 
Kuva: Joonas Vartia

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019