Opiskelijat tuovat uusia ulottuvuuksia urheilu- ja matkailutapahtumiin

24 h Sports and Cruise Challenge valmisteilla, kuva: Johanna Kunttu

24 h Sports & Cruise Challenge etsii digitaalisia ratkaisuja urheilu- ja matkailutapahtumien kehittämiseen 

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja Cursorin yhteishanke Digiverstas sekä Cursorin ja Ekamin Kavio - kansainvälisen palveluliiketoiminnan innostava oppimisympäristö -hanke järjestävät Kotkan Datariinalla 27.–28.3. kahdenkymmenenneljän tunnin mittaisen hackathon tapahtuman. 24 h Sports & Cruise Challengessa opiskelijat laittavat luovuutensa peliin ja suuntaavat kehityksen uusille aalloille. Hackathonin tavoitteena on luoda uusia digitaalisia ratkaisuja tapahtumien houkuttelevuuden lisäämiseen sekä digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Hackathon kokoaa yhteen osaajat mm. peliohjelmoinnin, matkailun, markkinoinnin ja liiketalouden opiskelijoista. Tapahtuma on myös osa Ekamissa käynnissä olevaa koulutuskokonaisuutta, jossa opiskelijat kehittävät kansainvälisen asiakaspalvelun osaamistaan. 

24 h Sports & Cruise Challengen keskiössä ovat katsojat ja matkailijat, sekä kysymys ”kuinka tapahtumiin voitaisiin tuoda lisää mielenkiintoisia ja hyödyllisiä asioita digitalisaation keinoin”. Opiskelijatiimit tuottavat haasteeseen oman ratkaisunsa, jossa he voivat hyödyntää esimerkiksi pelillisyyttä, lisättyä todellisuutta tai avointa dataa. Ratkaisuna voi olla uusi digitaalinen työkalu tai palvelumalli, joka hyödyntää digitaalisuutta; tavoitteena ei kuitenkaan ole nimenomaan teknologiassa, vaan palvelujen sekä tapahtumien kehittämisessä. 

Tapahtuman taustalla on XAMK:n yhteistyö Kymenlaakson urheiluseurojen ja Cursorin matkailutoimijoiden kanssa. Tapahtumaan osallistuu yhteensä yhdeksän urheiluseuraa sekä paikallisia matkailualan- ja kaupunkikehittämisen toimijoita, jotka edustavat kymenlaaksolaista pääsarjatason urheilua mm. jääkiekossa ja koripallossa. Osallistujia sparraa sekä seurojen että matkailutoimijoiden edustajat. Hackathoniin saapuu lisäksi vierailevaksi puhujaksi Seppo Evwaraye Wasa Royalsilta kertomaan erityisesti tapahtumien kehittämisestä ja ilmiöiden luomisesta. 

24 h Sports & Cruise Challenge toimii aluekehittämisen ja opiskelijoiden osaamisen yhdistävänä tekijänä, tuoden uutta energiaa ja kokoaa alueen toimijat yhteen. Opiskelijoiden ideoimia ratkaisuja voidaan tulla näkemään vielä tulevan vuoden aikana matkailu- ja urheilutapahtumissa eri puolilla Kymenlaaksoa.

Digiverstas on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Cursorin yhteishanke, jota rahoittaa Uudenmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston EAKR -rahoituksella. Hanke toteutetaan 1.9.2017 – 31.8.2019. www.xamk.fi/digiverstas

Kavio - kansainvälisen palveluliiketoiminnan innostava oppimisympäristö -hanke on Cursorin ja Ekamin ESR-rahoitteinen yhteishanke. Hankkeen toteutusaika 1.1.2017-31.12.2018

Tapahtumaa valmisteltiin tiistaiaamuna Datariinassa, kuva: Johanna Kunttu.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019