Ole Hyvä Luonnontuote

Perustettu: 
2005
Osoite: 
Ansaskuja 9B, 49400 HAMINA

Ole Hyvä Luonnontuote auttaa tekemään hyviä valintoja

Ekologisia pesuaineita ja hoitotuotteita valmistava Ole Hyvä Luonnontuote perustettiin 10 vuotta sitten, vuonna 2005 Kotkaan. Nykyisin yritys sijaitsee Haminan Summassa Ansaskujalla. ”Ensimmäinen asiakkaamme oli ekokauppa Ekola Jyväskylässä ja sen jälkeen saimme tuotteitamme myyntiin Ruohonjuureen. Siitä buumi sitten lähti”, kertoo yrityksen toinen voimahahmo Elli Unger. Yrityksen perustaja ja dynamo on Ellin puoliso Pekka Hännikäinen. ”Pekka on yrityksen visionääri, jolla on valtavasti näkemystä ja ideoita”, luonnehtii Elli.

Ekologisuus on yrittäjille paitsi bisneksen ydin niin myös sydämen asia. ”Omilla valinnoilla on mahdollisuus omassa arjessa kantaa kortensa kekoon ympäristön hyväksi. Haluamme tarjota ihmisille välineitä parempiin valintoihin ja kun tarpeeksi moni tekee hyviä valintoja, niin tapahtuu hyviä asioita”, sanoo Elli. Yrityksen toimirakennus Haminan Summassa lämpenee maalämmöllä ja tuotantoon käytetään ekoenergiasertifioitua tuulisähköä. Pakkausten materiaali on uudelleenkäytettävää ja pakkauskoot on suunniteltu mahdollisimman optimaalisiksi materiaalin käytön kannalta.

Läpinäkyvyys ja kotimaisuus ovat yritykselle tärkeitä. ”Tuotteissa on vain tarpeellinen ja pyrimme mahdollisimman hyvin kertomaan, mitä meidän tuotteet sisältävät”, sanoo Elli. ”Haluamme erottua sillä, että olemme kotimaisia”.

Yrityksen uusin aluevaltaus on erityisesti koirille suunnattu Luonnollinen Kamu -tuotesarja. ”Lemmikin ihon ph on erilainen kuin ihmisellä. Tuotteet sopivat koirien lisäksi myös kissoille ja hevosille”, kertoo Elli. Sarjasta löytyy erilaisia shampoovaihtoehtoja ja puhdistussuihke, joka on suunniteltu lemmikkien tarkkaa nenää ajatellen.

Tärkeää olla asiakkaan lähellä

Parhaillaan käynnissä on valikoiman ja pakkausten uudistus. ”Meille on tärkeää olla lähellä asiakasta, jotta osaamme uudistaa valikoimaa aina oikeaan suuntaan”, kertoo Elli. Pakkaussuunnitteluun kiinnitetään paljon huomiota. ”Ulkonäkö on erittäin tärkeä myös pesuaineissa”, vahvistaa Elli. Ole Hyvän pakkaussuunnittelun takana on mm. Haltin uuden ilmeen suunnitellut Mikael Kivelä. Nostalgisen Mummi ja minä -pesuainesarjan ulkoasun uudistusta puolestaan tekee kuvittaja ja graafinen suunnittelija Ina Majaniemi.

Paikallista yhteistyötä yritys tekee paljon: esimerkiksi valokuvat ovat pääasiassa seudun valokuvaajien Sofia Virtasen ja Pekka Kurtzin käsialaa. Ole Hyvä Luonnontuote on myös mukana Kehittyvä Hamina ry:n toiminnassa. Cursorista on ollut yritykselle monipuolista apua matkan varrella. ”Verkkomarkkinoinnin kurssi on erityisen hyödyllinen”, mainitsee Elli.

Ole Hyvä hyödyntää Facebookia aktiivisesti ja yrityksen verkkokaupassa on tilattavissa koko tuotevalikoima mihin vuorokauden aikaan tahansa. ”Pääosa myynnistä tulee jälleenmyyjien kautta mutta näemme verkkokaupassa paljon uutta potentiaalia”, kertoo Elli. Seudulla yrityksen tuotteita on myynnissä mm. Jumalniemen Life-kaupassa, Vadelmatarhalla Kotkassa ja myös Haminan uimahallilla.

Osta jotain hyvän mielen tuovaa tuotetta! Ihmisillä on usein jo valmiiksi paljon kaikkea mutta ekologisesta shampoosta ja vartalovoiteesta tulee hyvä olo sekä lahjan saajalle että antajalle. - Ellin joululahjavinkki

https://www.facebook.com/OleHyva/

Teksti ja kuvat: Hanna Nieminen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019