Nuoret yrittäjät kansainväliseen ja SM-kisaan

Sit-Malum NY-yritys

 

Kotkan-Haminan seudun ansioituneet Nuori yrittäjyyys -yritykset valmistautuvat kilpailemaan sekä kansainvälisesti että Suomen mestaruuskilpailussa. 

Latviassa Riikassa järjestetään 9.-11.4.2019 kansainvälinen Junior Achievement (JA) International Student Company Festival -yrittäjyyskilpailu 2. asteen opiskelijoille.  Kilpailuun osallistuvat Kotkan-Haminan seudulta 
Volts NY Kotkan lyseosta, EcoDeco Design NY ja Lepäämö NY Karhulan lukiosta, Sit-Malum NY ja Candelight NY Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta. Saimaan ammattiopistosta kisaavat Muutama NY, RuuTikki NY ja Merkuvani NY.

Kilpailu kokoaa yhteen 100 NY-yritystä ja noin 400 opiskelijayrittäjää 14:sta eri maasta. Tapahtuman yhteydessä on opettajille kansainvälinen yrittäjyyskasvatusseminaari, johon osallistuu kaikkiaan 200 opettajaa, myös Kymenlaaksosta ja Etelä-Karjalasta. 

Kilpailuun osallistuminen on osa Cursor Oy:n hallinnoiman, ESR-rahoitteisen Up Action – Silta tulevaisuuden yrittäjyyteen -hankkeen (1.1.-2018-31.12.2019) toimenpiteitä.

SM-kisa Helsingissä toukokuussa

Suomen merkittävin nuorten yrittäjyyskilpailu, NY Uskalla Yrittää -finaali kerää yli 220 nuorta ja heidän 80 NY-yritystään Helsinkiin 8.-9.5.2019. Finaali on Suomen mestaruuskilpailu. Toisen ja korkea-asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2019.

Helsingissä peruskoulun Suomen mestaruudesta taistelee 27 NY-yritystä ja toisen asteen mestaruudesta 40 NY-yritystä. Korkeakoulujen finalistit vahvistuvat huhtikuun alkupuolella.  Nuoret ovat pyörittäneet tämän lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiään peruskoulussa ja toisella asteella NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja korkea-asteella NY Start Up -ohjelmissa, osana opintojaan. 

Kotka-Haminan seudulta kilpailuun osallistuvat EME NY Vehkalahden koulusta, Sit-Malum NY Ekamin Haminan kampukselta ja Lepäämö NY Karhulan lukiosta. EME NY tekee ekologisesti koirien vaatteita ja lemmikkieläimien leikkikaluja.  Ekamin Sit-Malum NY valmistaa tulevaisuuden muodilla varustettua uudelle sukupolvelle suunnattua vaatemallisto. Lepäämö NY tekee puusta puhelinparkkeja eli puhelimille laatikoita, joilla pyritään vähentämään puhelimen käyttöä iltaisin. 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Maarit Koverola, p. 040 190 2545

www.iscflatvia.com  

https://uskallayrittaa.fi/

Kuva:
Sit-Malum NY:n yrittäjät Verneri Taulamo, Nuur Khalil, Mici Puumalainen ja Toni Kiviranta.  (Kuva Mervi Liimatainen).

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019