Miehikkälä kehittää puurakentamista

Salpapolulla Miehikkälässä kuva: Jaakko Suominen

Miehikkälä: Puurakentamisesta uusi osaamisala ja ratkaisuja myös sisäilmahaasteisiin

Miehikkälän kunnan strategiaprosessi vuosille 2018-2021 on parhaillaan käynnissä. Uuteen kuntastrategiaan on tulossa vahvoja linjauksia siitä, miten kunta pyrkii omalla toiminnallaan edistämään puurakentamista. Merkittävimmäksi linjaukseksi on suunniteltu sitä, että kaikissa uusissa kunnan omissa asunto- ja kiinteistöhankkeissa pyrittäisiin ensisijaisesti puu/hirsirakentamiseen.

"Puu- ja hirsirakentaminen on oikein toteutettuna hyvä ratkaisu ekotehokkaaseen, kestävään ja sisäilmaterveeseen rakentamiseen. Hirsiseiniin saadaan varastoitua hiilidioksidia jopa sadoiksi vuosiksi, joten siinä voidaan puhua myös merkittävästä ilmastoteosta. Kunta voi omalla esimerkillään näyttää suuntaa ja kannustaa puun käyttöön ensisijaisena rakennusmateriaalina", kunnanjohtaja Arto Ylönen toteaa. "Nykyään puhutaan paljon lähi- ja luomuruoasta. Miksi emme voisi myös rakentaa yhä enemmän ”luomutaloja”, joiden raaka-aineet tulisivat lähimetsistä?", Ylönen kysyy.

Puu- ja hirsirakentamisen edistäminen on ollut jo aikaisemminkin huomioituna Miehikkälän strategisissa painotuksissa. Kunta on pyrkinyt edesauttamaan puu- ja hirsirakentamisen koulutuksen aloittamista ja osaamisen kehittymistä Kotkan-Haminan seudulla, keskusteluissa mukana ovat olleet sekä Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä (EKAMI) että Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK). Miehikkälän uusi kuntastrategia on kunnanhallituksen ja -valtuuston käsittelyssä touko-kesäkuussa 2018.

Miehikkälä on yhteisöllinen ja ihmisläheinen maaseutukunta Kaakkois-Suomessa, lähellä Vaalimaan raja-asemaa. Kunta on viime vuosina investoinut laajasti kuntalaisten hyvinvointiin, josta esimerkkeinä hyvinvointikeskuksen peruskorjaus (2014), uudet yläkoulu (2014) ja alakoulu sekä kirjasto (2015) ja paloasema (2017). Miehikkälässä on parhaillaan käynnissä lähiliikuntapaikkahanke, jossa rakennetaan neljä uutta lähiliikuntapaikkaa vuosina 2017-2018. Kunnassa asuu 1996 ihmistä (31.12.2017).

Lisätietoja aiheesta:

kunnanjohtaja Arto Ylönen, Miehikkälän kunta, +358 50 3499 571, etunimi.sukunimi@miehikkala.fi

Kuva Salpapolun varrelta Miehikkälässä, kuva: Jaakko Suominen.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019