Lapset ja pallon potkiminen – voisiko yrittäjä ja töissä raatava oppia sieltä jotakin?

lapsi pelaa jalkapalloa, Pixabay

 

Usein kuulee sanottavan, että lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuus. Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja perässä pysyminen vaatii meiltä kaikilta jatkuvaa oppimista ja kehittymistä. Voisimmeko me töitä paiskovat oppia lapsilta ja jalkapallosta jotakin? 9 -vuotias poikani palkittiin jokunen aika sitten jalkapalloseurassa oman ikäluokkansa v. 2017 parhaana pelaajana. Isälle tämä on totta kai ylpeyden aihe, mutta samalla aloin myös miettimään, miten poika on palkintonsa saavuttanut ja mitä minä ja me muut voisimme häneltä oppia.

Tiimityötä ja ahkeraa asennetta

Joukkueessa useat pelaajat puhuvat keskenään ruotsia, kotona kielenä on suomi. Poika aloitti tänä syksynä, tosin myönnetään pienen voitelun säestämänä, ruotsin opiskelun ja oppi on mennyt hyvin perille. Myöskään omia kavereita ei samassa joukkueessa yhtä lukuun ottamatta ole ja hänkin lopettaa pelaamisen tämän kauden lopussa. Pelikaverien kotipaikat ovat kymmenien kilometrin päässä toisella puolella kaupunkia ja meillä asuinpaikkana on ehkä hieman sisäänpäin kääntynyt taajama Kymijoen varressa.  Rohkeasti on poika kuitenkin mennyt mukaan ja selvästikin, kommunikaatiohaasteista ja uudesta ryhmästä huolimatta, viihtyy treeneissä ja pelikentällä. 

Parhaan pelaajan valintaperusteina oli mm. se, että kehitystä on tapahtunut ja poika hoitaa tonttinsa joukkueessa esimerkillisesti ja valmentajien ohjeiden mukaisesti. Tämän olen minäkin, jopa vahvoista silmälaseista huolimatta, huomannut – ei ole poika mikään maalitykki ja huomion keskipiste, mutta tonttinsa hän hoitaa säntillisesti. Hyllylle tulleet viirit kertovat luottamuksesta, hyvästä palautteesta ja arvostuksesta. 

Erotu eduksesi

Mitä meidän vanhempien, töissä käyvien ja kovaa yrittävien pitäisi tästä kaikesta sitten oppia?

Erottautuminen ja erilaisuus ei ole rasite, vaan se on pikemminkin vahvuus. Erot, erilaiset ihmiset ja mm. erilaiset toimintatavat herättävät kiinnostusta. Meidän on vain ymmärrettävä mistä erot tulevat ja osattava hyödyntää niitä kaikessa toiminnassamme. Yritystoiminnassa erottautuminen on markkinoinnissa keskeinen menestystekijä. Uskalla tehdä ja olla se mikä olet – älä pelkää epäonnistumisia, vaan pikemminkin yritä ja opi epäonnistumista.

Yksin ihminen ja esim. yritys on usein heikko, mutta yhdessä kaikki kasvavat – niin yksilöt kuin joukkueetkin. Erilaiset ihmiset voivat muodostavaa yhdessä mitä uskomattomampia joukkueita ja tiimejä, jotka parhaillaan saavuttavat hämmästyttäviä tuloksia. Älä jää omaan nurkkaan nyhjöttämään, vaan mene oman mukavuusalueesi ulkopuolelle ja hae sieltä uusia ihmisiä ja ideoita.

Tiimityöllä voittoon

Kaikki työ on arvokasta. Joukkueissa ja työpaikoilla ei saa nostaa esille vain suuria yksittäisiä tekoja ja suorituksia, vaan useimmiten menestys rakentuu supervahvan perustan ja kovan arkityön ympärille. Ja muista kiittää ja kehua aina kun siihen vain mahdollisuus. Ainakin minulle pojan saamat kehut antavat paljon potkua ja virtaa.
Eli - yritä ja kehu aina – vaikka se välillä olisikin hieman vaikeampaa!

-Kalle 

Yritysneuvoja ja positiivisen ajattelun matkasaarnaaja

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019