Lainoja ja investointiavustusta yrityksille ja maatalousyrittäjille

Kolme kolikkokasaa


William ja Ester Otsakorven Säätiö myöntää Kymenlaaksossa sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalassa yritys- ja pääomalainoja sekä investointiavustuksia. 

LAINAT

Säätiö myöntää pienille ja keskisuurille yrityksille, erityisesti pienteollisuusyrityksille ja maatalousyrittäjille, lainoja, joiden korko on yksi prosentti. Laina voi olla suuruudeltaan muutamasta tuhannesta satoihin tuhansiin euroihin. Laina-aika on pienemmillä lainoilla viisi vuotta, joista ensimmäinen vuosi on lyhennysvapaa, ja suurimmilla enintään 10 vuotta. 

PÄÄOMALAINAT

Säätiö myöntää alueella aloittaville yrittäjille ja maaseutuyrittäjille oman pääoman ehtoisia vakuudettomia lainoja. Pääomalainaa voi hakea enintään 25 000 euroa. Lainalla on kiinteä korko, joka on 1 %/vuosi. Koko laina maksetaan pois kertyneine korkoineen kerralla laina-ajan loppuessa, jos lainan takaisinmaksun ehdot täyttyvät eli mikäli yhtiön vapaan oman pääoman ja kaikkien pääomalainojen määrä maksuhetkellä ylittää yhtiön viimeksi päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan tai sitä uudempaan tilinpäätökseen sisältyvän taseen mukaisen tappion määrän. 

Aloittava yrittäjä tai startup-yritys voi hakea pääomalainaa saatuaan samassa yhteydessä toiselta ulkopuoliselta sijoittajalta vastaavan tai suuremman rahoituksen. Aloittavalla yrityksellä tai yrittäjällä tulee olla taustalla yhteistyötä toiminta-alueella sijaitsevan ammattiopiston, aikuisopiston tai ammattikorkeakoulun kanssa. Lausunnonantaja voi toimittaa lausunnon myös suoraan säätiölle. Lausunnot ovat luottamuksellisia, eikä lausunnon sisällöstä anneta tietoa lainanhakijalle.

Maaseutuyrittäjä voi hakea pääomalainaa, jos yrittäjän luottotiedot ovat kunnossa. Hakemuksen liitteenä on oltava ProAgrian lausunto.

INVESTOINTIAVUSTUKSET

Maatilayrittäjä voi hakea enintään 5000 euron investointiavustusta. Investointiavustuksen hakumahdollisuus on tarjolla myös kaikille säätiön pääomalainaa saaneille. Avustusta ei voi hakea vanhaan investointiin. Avustuksen voi käyttää kerran.

Lisätietojawww.otsakorpi.fi/lainat/

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019