Kuinka paljon veroa on tuotteen hinnassa?

Yleinen väärinkäsitys on, että ostaessasi jotain, hintaan sisältyy 24% veroa. Näinhän asia ei suinkaan ole.

Tämä ”arkivirhe” on helppo tehdä, sillä sanat ”vero” ja ”verokanta” menevät helposti sekaisin. Verokannan ollessa 24 prosenttia, tavaroiden hintaan sisältyy hieman alle 20 prosenttia veroa.

Tavaroiden hintaan sisältyvän veron määrä lasketaan kaavalla 
    
    Vero = 24 / 1,24     Eli veroa on 19,35 prosenttia.

Myös hinnoittelussa tämä täytyy huomioida. Sama ”laskuvirhe” pätee nimittäin myös katelaskentaan. Jos käytetään kerrointa 1,5, ei tuotteen hinnassa ole katetta 50 %, vaan 33 prosenttia. Tällä virheellä on jo merkitystä yrityksen kannattavuuteen. 

Mika Saarinen

Kirjoittaja toimii Cursorissa NYT-palveluiden palvelupäällikkönä. NYT-palvelu avustaa Kotkan-Haminan seudun 0-3 vuotiaita yrityksiä liiketoimintojen kehittämisessä. 

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018