Kotkassa kokeillaan kimppataksikyytiä Mussalosta Helsingin pikavuorobussille

Pohjolan Liikenne Helsingissä

Kotkassa alkoi maanantaina 7.5. kokeilu, jonka aikana kimppataksi kerää asiakkaita Mussalosta ja kuljettaa heidät Sutelan pikavuoropysäkille Pohjolan Liikenteen Helsinkiin kulkevalle bussille ja takaisin.  

- Kokeilemme mallia, jossa kimppataksi hakee asiakkaat kotioveltaan asti rajatulta asuinalueelta. Näemme tämän kokeilun palvelevan yleisesti kimppataksi-mallien kehittämistä, kertoo Kymenlaakson Taksi Oy;n toimitusjohtaja Timo Lönnberg.  
Kimppataksi kulkee 7.5. – 1.6. arkipäivisin ja se tilataan viimeistään matkaa edeltävänä iltana taksikeskuksesta maininnalla ”Kimppataksi”. Taksin hinta on kolme euroa/suunta. Pikavuoroille voi puolestaan ostaa lippuja edullisesti ennakkoon Pohjolan Liikenteen verkkokaupasta osoitteesta www.pohjolanliikenne.fi

Kimppataksi erityisesti työmatkalaisten ja opiskelijoiden tarpeisiin

Kokeilu on suunnattu etenkin Helsinkiin töihin tai opiskelemaan matkustaville. Kimppataksi kuljettaa asiakkaat Sutelasta klo 7:00 lähtevälle pikavuorolle, joka on ennen aamuyhdeksää Helsingissä. Paluumatkalla pikavuoro lähtee Helsingistä klo 15.15. Sutelassa bussi on perillä ennen klo 17, jonka jälkeen kimppataksi ajaa takaisin Mussaloon.
- Totesimme Kotkan–Haminan seudulta Mussalo – Sutela välin olevan erityisen potentiaalinen tämän tyyppiselle kokeilulle. Mussalosta on melko paljon matkaa pikavuoropysäkeille ja toisaalta siellä on riittävästi asukaspohjaa, kertoo kokeilua koordinoivan Cursor Oy:n asiantuntija Esa Partanen.
Kimppataksin ja bussin yhdistämisessä on monia etuja henkilöautolla ajamiseen verrattuna. Pikavuoroissa on hyvät työskentelymahdollisuudet muun muassa ilmaisen wifin ja latauspistokkeiden myötä. Lisäksi parkkihuolet poistuvat koko matkan varrelta.
- Olemme mielellämme mukana tämäntyyppisessä fiksua matkaketjua kehittävässä kokeilussa. Se palvelee hyvin meille tärkeän Kotka–Helsinki välin palvelujen kehittämistä, kertoo Pohjolan Liikenne Oy:n verkkopalveluista vastaava Ilona Pirhonen.
Kokeilu toteutetaan Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n, Kymenlaakson Taksi Oy:n sekä Pohjolan Liikenne Oy:n yhteistyönä.
- Matkaketjulla saadaan näin sekä ajankäytön, kustannusten että hiilijalanjäljen kannalta tehokas kokonaisuus.  Kannustammekin kaikkia aamuisin Helsingin suuntaan Mussalosta matkustavia kokeilemaan tätä, kehottaa Partanen. 
 
 
Kokeilu on osa Cursor Oy:n toteuttamaa Kotka-Hamina - Kamppi HubConnection -hanketta, jossa kehitetään seutumme asukkaille ja yrityksille mahdollisuuksia joustavaan työntekoon ja entistä vahvempaan ja kestävämpään kytkeytymiseen pääkaupunkiseutuun. Hanketta tukee Kymenlaakson Liitto.
 
Lisätietoja:
Kokeilusta lisää: www.cursor.fi/kimppataksi
Kotka-Hamina-Kamppi hubconnection-hanke: www.cursor.fi/hubconnection
Esa Partanen, Cursor Oy, p. 040 190 2565, esa.partanen@cursor.fi
Timo Lönnberg, Kymenlaakson Taksi, p. 040 580 0440 , timo.lonnberg@kymenlaaksontaksi.fi
Ilona Pirhonen, Pohjolan Liikenne, p. 040 8623 771, ilona.pirhonen@pohjolanliikenne.fi

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019