Kotkan uusi kaupunginjohtaja on valittu

Esa Sirviö

  
Esa Sirviö on Kotkan uusi kaupunginjohtaja. Valinta tehtiin Kotkan kaupunginvaltuustossa tiistaina 21.11. järjestetyssä, vain runsaan tunnin kestäneessä vaalikokouksessa, jossa Sirviö sai vaalin toisen kierroksen äänistä 27. Vastaehdokkaaksi toiselle äänestyskierrokselle selvinnyt Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen sai 24 ääntä.
Vaalin ensimmäisellä kierroksella Sirviö sai 21 ääntä, Korhonen samoin 21 ääntä ja ensimmäisen kierroksen jälkeen kisasta pudonnut Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson yhdeksän ääntä.
Korhosen taakse asettuivat kannatuspuheenvuorojen perusteella SDP:n ja Vasemmistoliiton valtuutetut, kun taas Sirviön puolesta äänestivät suljetussa lippuäänestyksessä mitä ilmeisimmin Kokoomus/RKP:n ja Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutetut. Vihreiden valtuustoryhmä ja Keskustan ainoa valtuutettu olivat ensimmäisellä äänestyskierroksella Larssonin takana, mutta siirtyivät toisella kierroksella pääosin Sirviön taakse.
Kotkan kaupunginjohtajaksi seitsemän vuoden määräajaksi nyt valittu 48-vuotias Esa Sirviö on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Tällä hetkellä hän työskentelee Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajana.
Sirviö ottaa viran vastaan 1. toukokuuta 2018, kun Kotkan nykyinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf jää eläkkeelle. Uusi kaupunginjohtaja aloittaa kuitenkin työnsä Kotkassa todennäköisesti viransijaisena jo aiemmin keväällä.
 

Lisätietoja:
www.kotka.fi/viestinta     
viestinta@kotka.fi

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018