Kotkan Lyseon yrittäjyystiimi seudun yrittäjyyskasvatuksen edistäjiä

Lyseon lukion yrittäjyystiimi

 

Kotka-Haminan seudun vuoden 2019 YES Agentiksi on valittu Kotkan lyseon yrittäjyystiimi.  Siihen kuuluvat opettajista tiimiä vetävä Tapani Pylväs sekä Kirsi Yrjölä, Reija Kujala ja Hannele Ambrusin ja opinto-ohjaaja Nina Salmi. Tiimin työn on mahdollistanut ja sitä on tukenut rehtori Mette Godenhjelm. Tunnustus annetaan vuosittain merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä.

Kotkan lyseon yrittäjyyskasvatustyö käynnistyi 2016 Cursorin YES Lukiot työelämään -hankkeen myötä. Lukiossa muodostettiin yrittäjyystiimi, joka yhä toimii aktiivisesti. Lukion yrittäjyyskasvatus ei ole yhden opettajan vastuulla, vaan toimintaa suunnitellaan, tehdään ja kehitetään yhdessä.  

Tiimi on myös kehittänyt yrittäjyyskasvatusta kokonaisvaltaisesti yhteistyössä muiden lukioiden ja oppilaitosten kanssa sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Kotkan lyseo ja Haminan ja Karhulan lukiot ovat mm. järjestäneet vuosittain suosittuja yrittäjyys- ja innovointileirejä. Lyseo on aktiivinen myös erilaisissa yrittäjyysverkostoissa, kuten alueen YES -tiimissä. 

- Kotkan lyseo on vuosissa mitattuna vasta alkupolulla yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisessa ja kehittämisessä, mutta tiimi on osoittautunut innostuneeksi. Tiimiläiset ymmärtävät yrittäjyyskasvatuksen tärkeyden ja edistävät sitä omassa lukiossaan ja verkostoissaan. Innostuneet opettajat kokeilevat rohkeasti uusia menetelmiä ja malleja sekä hakevat uusia yhteistyömuotoja, palkintoperusteluissa todetaan.

YES-verkoston YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset myönnetään toimijoille, jotka ovat edistäneet yrittäjyyskasvatusta omassa lähiympäristössään. YES Agentti -tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria. 

Tunnustus jaetaan Kotkan lyseon voittajatiimille NY uskalla yrittää -kilpailun semifinaalissa 6. helmikuuta.

Lisätiedot:

YES Kotka-Hamina alueen aluepäällikkö Maarit Koverola, Cursor Oy, p. 040 190 2545, maarit.koverola@cursor.fi
https://yesverkosto.fi/yes/vuoden-yes-agentit

Kuvassa Hannele Ambrusin, Tapani Pylväs, Kirsi Yrjölä ja Reija Kujala (kuva Mette Godenhjelm)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019