Kotkan Lihatukku

Perustettu: 
1985
Osoite: 
Kotkankatu 20, 48100 Kotka

Kotkan Lihatukku luottaa laatuun, käsityöhön ja kotimaisuuteen

Kotkan Lihatukun tarina alkaa vuodesta 1985. Aluksi yritys keskittyi pääasiassa ruhojen toimittamiseen vähittäiskaupoille. Kun painopiste vuosituhannen vaihteen lähestyessä siirtyi ruhon toimittamisesta suoraan kuluttajille suunnattujen tuotteiden valmistamiseen, Kotkan Lihatukku rakensi oman pakkauslinjan. Nykyään yrityksessä leikataan viikossa 5 000 kiloa tuoretta lihaa kuuden ihmisen voimin.

”Kaupat ovat olleet isossa osassa meidän kehityksessä. He ovat päästäneet pienen paikallisen mukaan ja saamme kauppojen kautta paljon markkinatietoa kuluttajien ostokäyttäytymisestä”, kiittelee yritystä vuodesta 2009 lähtien luotsannut Panu Eerola.

Jauheliha on nykyään yrityksen suurin tuoteryhmä. ”On huomattu että ihmiset haluavat enemmän käsityönä valmistettua jauhelihaa ja kaupat ovat siihen hyvin reagoineet”, toteaa Panu. Ruokakulttuurin muutos on ollut Kotkan Lihatukulle hyvä asia. ”Jauheliha on osa arkea ja juhlaa. Esimerkiksi tortillat ovat nousseet uuden vuoden juhlapöytään”.

Yritystä kehitetään yhdessä

Kotkan Lihatukussa keskitytään laadun varmistamiseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Yrityksestä löytyy niin pitkän linjan lihamestareita kuin nuoria taitajia. ”Meidän tehtävänä on taata laatu. Pyrimme pitkäjänteiseen työhön ja asiakkaan kuuntelemiseen. Haluamme pystyä uudistumaan ja tuomaan uusia kiinnostavia tuotteita tarjolle”, kertoo Panu.

”Asioita pitää katsoa avoimesti ja ilman rooleja. Kun koko porukka on mukana kehittämisessä, saadaan paljon uusia ideoita ja erilaisia näkemyksiä tekemiseen”. Yrityksessä onkin jo muokattu uusiksi koko tuotantoprosessi, ja uudistaminen jatkuu.

Uudistumisesta hyvänä esimerkkinä on raakamakkara, joka tuli Lihatukun kuvioihin mukaan vuonna 2010. Jo seuraavana vuonna yritys osallistui Nottinghamissa Englannissa järjestettyyn alan kilpailuun, ja tuloksena oli hopeaa erikoismakkaroiden kategoriassa. Vuonna 2012 hopea vaihtui kultaan. ”Aluksi makkarareseptiämme tehtiin vain Englannissa. Kun kysyntä kasvoi paikallisesti, niin muokkasimme reseptiä vielä suomalaiseen suuhun sopivammaksi”, kertoo Panu Eerola.

”Markkinoita ja myyntiä pitää seurata aktiivisesti. On oltava hereillä asiakasrajapinnassa ja tiedettävä mitä tapahtuu. Pidämme aina sopivaa varastoa, jotta voimme palvella mahdollisimman hyvin ja joustavasti”, sanoo yrittäjä.

Joulu on liha-alan kiireisintä aikaa – normaalien tuotantomäärien kasvun lisäksi valmistetaan joulun sesonkiherkkuja. Eerolan mukaan Kaakonkulmalla karjalanpaisti kuuluu joulupöytään. ”Kinkut meillä tehdään tarkasti ja varmistetaan että jokainen niistä on laadukas”, Panu muistuttaa.

Kotimaisuus ja tuoreus ovat Kotkan Lihatukulle itsestäänselvyyksiä. ”Käytämme ainoastaan kotimaista lihaa ja tuotteistamme löytyykin Hyvää Suomesta -merkki. Pakastettua lihaa emme käytä lainkaan”, toteaa Panu. ”Omalla kulutuskäyttäytymisellä voimme myös kaikki vaikuttaa osaltamme siihen, miten seutu kehittyy. Pienillä asioilla on iso merkitys”.

Teksti: Hanna Nieminen, kuvat: Hanna Nieminen ja Heli Tiitinen.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019