Kotkan kaupungin kasvuraha 10 yritykselle

Ensimmäistä kertaa jaettava Kotkan kaupungin kasvuraha on myönnetty 10 kotkalaiselle mikroyritykselle. Kasvurahaa myönnettiin 700 € – 4 000 € / yritys. Hakemuksia tuli 48.

- Hyviä hakemuksia tuli paljon, mikä kuvaa seudun yritysten positiivista virettä ja kehitystä. Uutta liiketoimintaa syntyy ja tuote- ja palveluinnovaatiota kehitetään aktiivisesti. Kasvuraha houkuttelee kehittämään toimintaa ja hakemusten suuri määrä kuvaa myös kuinka paljon innovatiivisia ja kasvupotentiaalia omaavia yrityksiä seudulla on, kertoo yrityspalvelupäällikkö Tiina Paavola Cursor Oy:sta.

- On hienoa nähdä, että kasvuraha herätti näin suuren kiinnostuksen. Kannusteelle näyttää olevan selkeä tarve ja toivon, että kasvurahalla tuettavista toimenpiteistä tulee hyötyä yritysten liiketoimintaan. Toivon myös, että kaupunki pystyy jatkossakin osoittamaan tähän määrärahaa, jotta yhä useammat yritykset voisivat olla mukana, kertoo Kotkan vs. kehitysjohtaja Toni Vanhala.

Kasvuraha oli haettavissa Kotkaan rekisteröityneille mikroyrityksille, jotka työllistävät alle 10 henkeä.
- Päätöksiä tehtäessä korostettiin palveluiden ja tuotteiden uutuusarvoa, innovatiivisuutta sekä kasvu- ja työllistämispotentiaalia, Tiina Paavola kertoo. Kasvurahaa myönnettiin mm. markkinakartoituksiin, prototyyppien valmistamiseen, tuotesuojauksiin ja palveluinnovaatioiden kaupallistamiseen.

Kasvurahaa oli mahdollista hakea tuote- tai palveluinnovaation prototyypin valmistukseen, testaukseen, simulointiin, markkinapotentiaalin selvittämiseen sekä patentointi- ja suojauskustannuksiin. Haettava avustus voitiin kohdentaa myös keksintöihin, joilla parannetaan olemassa olevaa tuotetta, valmistuslinjaa tai konetta. Kasvuraha on käytettävissä vuoden 2019 aikana toteutettaviin tai käynnistettäviin toimenpiteisiin. Kasvuraha on de mininis -säännön alaista tukea ja kasvurahan saaneiden yritysten nimet julkaistaan.

Kasvurahaa myönnettiin seuraaville yrityksille

  • Huoltamo T Kaski Oy
  • Veneetti Oy
  • Suomen Karamellitehdas
  • KultaSirkka Oy
  • Cognituner Oy
  • Innocode Oy
  • Villi Itä Oy
  • Autoni Digital Oy
  • Kuljettajat.fi Oy Suomi
  • Aittakoodi Oy

Lisätietoja: Yrityspalvelupäällikkö Tiina Paavola, p. 040 190 2521

 

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019