Kotkan kansallinen kaupunkipuisto mukana Vuoden retkikohde 2020 yleisöäänestyksessä

Kalastaja joella
 
Vuoden retkikohde 2020 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kuusi kohdetta. Näistä yksi on Kotkan kansallinen kaupunkipuisto Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi. Tänä vuonna kilpailun teemana on ympäristömyönteisyys. 
 
Kilpailussa on esillä ympärivuotisia luontoretkikohteita, jotka ovat viime vuosina kiinnittäneet erityistä huomiota ympäristömyönteisyyteen. Tämä voi näkyä esimerkiksi jätehuollon ja lajittelun kehittämisenä, julkisten liikenneyhteyksien parantamisena, energian ja raaka-aineiden valintana ja säästämisenä, luonnon kulumisen vähentämisenä tai retkeilijöiden ohjeistamisena ympäristömyönteisiksi. Kilpailun raati on valinnut finaalin kuusikon, joista yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan.
 
Vuoden retkikohde 2020 -finalistit:
Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue
Kotkan kansallinen kaupunkipuisto
Kurjenrahkan kansallispuisto
Lähimetsä
Vallisaari
Ärjänsaari
 
Vaikka retkeily mielletään luontoystävälliseksi harrastukseksi, halusi raati nostaa esiin luonnossa liikkujien vastuun siitä, että retkeilykohteet säilyvät hyvinä myös tulevaisuudessa. 
 
- Jokamiehen oikeuksien rinnalla haluamme kiinnittää ihmisten huomion myös velvollisuuksiin, eli siihen, miten luonnossa käyttäydytään. Luonnossa ei esimerkiksi ole jäteastioita, ja jokaisen retkeilijän velvollisuus on tuoda omat roskansa pois. Retkeilyn suurimmat ympäristörasitukset tulevat kuitenkin matkustamisesta kohteeseen, ja siksi lähimetsä on tänä vuonna mukana finaalissa, kertoo kilpailun raadin puheenjohtaja Mikko Lamminpää.
 

Luontoa, puistoarkkitehtuuria, historiaa ja rakennuskulttuuria

Kotkan Kansallinen kaupunkipuisto on monipuolinen yhdistelmä luontoa, puistoarkkitehtuuria, historiaa ja rakennuskulttuuria. Puiston halki virtaava Kymijoki on Etelä-Suomen paras lohijoki. Voit meloa ja kalastaa tai pyöräillä ja lenkkeillä pitkin joen varren reittiä. Rohkeimmille on tarjolla niin koskiuintia kuin koskenlaskuakin. Kaupunkipuiston ytimen muodostavat kaupungin Green Flag -puistosertifikaatilla palkitut puistot. Niissä on kekseliäästi hyödynnetty kierrätysmateriaaleja ja hukkamaita. Vanha, pahoin saastunut öljysatama on muuttunut Katariinan Meripuistoksi. Sen nurmialueiden pohjasavi saatiin paikallisen kauppakeskuksen pohjatöistä ja pintamaa on kaatopaikalla muhinutta kompostimultaa. Kivirakenteissa käytetty mm. kivilouhimoiden sivukiveä ja Kotkan kaduilta poistettuja nupukiviä. Kesällä lampaat hoitava ruohonleikkuuta.

Kotka on Suomen puistopääkaupunki!

 
 
(Kuvat Jukka Koskinen ja Juha Metso)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019