Kotkan-Haminan seutu testaa uusia työtiloja ja työmatkapalveluita pääkaupunkiseudulle

Kotkan Datariinassa kokeillaan keväällä aulan yleisten työpisteiden lisäksi erillistä yhteistyötilaa, kertoo Cursor Oy:n asiantuntija Esa Partanen.

Kotkan-Haminan seutu testaa uusia työtiloja ja työmatkapalveluita pääkaupunkiseudulle

Tulevana keväänä käynnistyy useita joustavaa työntekoa ja työmatkustamista kehittäviä kokeiluita.  Näitä ovat etätyötila Kotkassa Datariinassa, yhteisöllinen työ- ja palaveritila Helsingin Kampissa sekä uusia palveluita Kotka-Hamina seudun ja Helsingin väliseen työmatkaliikenteeseen.

- Kokeiluiden taustalla on työelämän murros kohden paikasta riippumatonta työtä sekä tarve kehittää Kotkan-Haminan seudun ja pääkaupunkiseudun kestävää liikenteellistä kytköstä mahdollistamaan entistä joustavampi työnteko ja asuminen seudullamme, kertoo asiantuntija Esa Partanen Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:stä.

Kotkan Datariinassa yhteistyötilakokeilu seudun etätyötekijöille ja liikkuvaa työtä tekeville

Kotkan keskustan Datariinassa kokeillaan keväällä yhteisöllistä työtilaa, ns. coworking-hubia, joka palvelee niin etätyöntekijöitä kuin kaikkia, joiden työ on luonteeltaan liikkuvaa. 

- Kokeilu on osa ideaa, jossa yrittäjien, freelancereiden, asiantuntijoiden, opiskelijoiden jne. ”törmäyttämisellä” luodaan mahdollisuuksia paitsi viihtyisään työpäivään, myös uusien ideoiden kehittämiseen, kertoo Datariinan toimintojen kehittämisestä vastaava ohjelmapäällikkö Petri Tolmunen Cursor Oy:stä

Kokeilussa työskentely Datariinan hubissa on maksutonta, ja lisäksi tilan käyttäjille on merkittävä alennus kokoustilojen vuokrista. Yksi hubin käyttäjäryhmä on myös start-up yrittäjyyteen tähtäävät opiskelijatiimit, jotka ratkovat yritysten digitalisaatiotoimeksiantoja.

Helsingin ydinkeskustan coworking- ja palaveritila alennettuun hintaan

- Pääkaupunkiseudulla tapahtuva yhteistyö on hyvin tärkeä seutumme toimijoille, joten meillä on tulossa keväällä myös yhteistyökokeilu Helsingin Kampissa, kertoo Partanen.  

Kokeilussa seudun toimijoille on merkittävä alennus käyttöhinnoissa hetkittäistä työtilaa sekä palaveritiloja tarjoavassa Work&Meet -tilassa, joka sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä Helsingin Kampin Sähkötalossa. Lisäksi Kotka-Haminan seudun ilme näkyy näissä tiloissa kokeilun aikana. 

- Tämä kumppanuuskokeilu Kotkan-Haminan seudun kanssa on meille hyvin mielenkiintoinen, ja odotamme kokeilun tuloksia innolla, kertoo Work&Meet -tiloja ylläpitävän Business Center Papula Oy:n asiakkuuspäällikkö Essi Korhonen

Sekä Datariinan tilan että Kampin Work&Meet -yhteistyökokeilun avajaiset pidetään 7.3.2018, ja tilakokeilut kestävät toukokuun loppuun. 

Uusia liikennepalveluita Kotkan-Haminan seudun ja pääkaupunkiseudun väliseen liikenteeseen

Helsingin Kampin kokeiluun liittyen kehitetään myös joustavia uusia palveluita kestävään työmatkaliikenteeseen Kotkan-Haminan seudun ja Helsingin välillä.

 - Kotkan-Haminan seudun aloite on herättänyt paljon mielenkiintoa monissa uusia liikennepalveluita kehittävissä yrityksissä, ja työstämme näitä ideoita yhdessä helmikuussa, kertoo liikenneasiantuntija Tuomo Kinnunen VTT:ltä.  VTT koordinoi uusia liikennepalvelukokonaisuuksia kehittävää VAMOS!-konsortiota.

- Pyrimme kokeilemaan esimerkiksi useita liikennemuotoja joustavasti kytkeviä matkaketjupalveluita, Partanen kertoo. Suunnitteilla on mm. työmatkustamiseen kokeiltava ”business-bussi” Kotkasta Helsinkiin sekä kimppataksikokeilu Kotkan Sutelan pikavuoropysäkille. Näissä kokeilussa mukana ovat seudun toimijoista ainakin Jyrkilä Oy sekä Kymenlaakson Taksi Oy.

Kokeiluihin kiinnostuneita etsitään

Parhaillaan etsitään kokeilijoita työhubeihin ja liikennepalvelukokeiluihin. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua 20.2.2018 mennessä osoitteen www.cursor.fi/hubconnection kautta. Tässä vaiheessa haetaan niin yksittäisiä työntekijöitä ja yrittäjiä kuin myös isompien organisaatioiden edustajia, jotka ovat kiinnostuneet joustavien työmatkustamisen ja työnteon kokeiluista. 

Kymenlaakson liitto tukee Kotka-Hamina-Kamppi Hub-connection -hanketta. 

Lisätietoja: Esa Partanen, Cursor Oy, asiantuntija, kiertotalous & kestävä kehitys, esa.partanen@cursor.fi p. 040 190 2565

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019