Kotkan-Haminan seudun elinkeinostrategia seutuvaltuustosta kuntiin

Mooottoritiellä Helsingin ja Pietarin tiekyltit


Kotkan-Haminan seudun seutuvaltuusto hyväksyi 18.6. kokouksessaan päivitetyn seudun elinkeinostrategian ja lähetti sen kuntiin hyväksyttäväksi. Strategian taustavoimina ovat ilmastomuutos ja kestävä kehitys, liikkumisen ja saavutettavuuden muutokset, työn muuttuminen uusine osaajatarpeineen sekä kasvava kaupungistuminen ja sen vaikutukset seudun mielikuvaan.

Päivitystyö tehtiin useissa työpajoissa, joissa oli mukana muun muassa luottamushenkilöitä, yrittäjiä ja oppilaitosten edustajia.
- Halusimme strategiasta entistä konkreettisemman, jotta se antaisi vastauksen, mitä oikeasti pitäisi seudulla tehdä. Uusi strategia ei ole sidottu johonkin tiettyyn vuoteen, vaan sitä päivitetään aina tarpeen mukaan, kertoo Cursorin toimitusjohtaja David Lindström.

Vision mukaan Kotkan-Haminan seutu on luonnostaan vahva, logistisesti merkittävä kansainvälisen kasvun paikka metropolien välittömässä vaikutuspiirissä. Työpaikkojen määrä kasvaa ja muuttoliike on positiivinen.
Strategiassa on kolme kärkeä: muoviton tulevaisuus, olemme tulevaisuuden tekijöitä ja 8 miljoonan alue. Seudulla halutaan vahvistaa muovittomien tuotteiden kehittämistä ja tuotantoa sekä muovijätteiden kierrätystä ja jatkojalostusta.  XAMKiin toivotaan cleantechin tai muovittomuuden tutkimuskeskusta. Seudun tapahtumista tehdään muovittomia.

”Täällä on tekijöitä”

Tulevaisuuden tekijöitä olemme hyödyntäen teollista perintöä nykyisiin tai uusiin tarpeisiin. Datacentereitä, akkutehtaita ja biojalostamoja toivotaan seudulle muun muassa viestillä: ”Täällä on tekijöitä!” Myös työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa tarvitaan. 
Kotkan-Haminan seutu on kahdeksan miljoonan alue keskellä pääkaupunkiseudun ja Pietarin muodostamaa aluetta. Itäistä rantarataa lobataan kulkevaksi Kotkan kautta. Töitä tehdään liikenne- ja tietoliikenneinfran investointien saamiseksi. 
Seudulle tehdään konkreettinen viestintäsuunnitelma, jonka painopisteenä on edunvalvonta. Viestinnän vastuut ja resurssit määritellään. Seudun imago nostetaan muiden seutujen joukosta. 
Palvelulupauksena on reagointi vuorokauden aikana ja 72 tunnin sisällä tieto, mitä tehdään. Arvopohjana ovat rohkeus, avoimuus ja aitous. 

Elomaasta seutuvaltuuston puheenjohtaja

Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Elomaa valittiin Kotkan-Haminan seudun seutuvaltuuston puheenjohtajaksi. Edellinen puheenjohtaja Marika Kirjavainen luopui luottamustehtävistään tultuaan valituksi Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtajaksi.

Seutuvaltuustossa on 25 seudun johtavaa luottamushenkilöä niin, että kymmenen on Kotkasta, kuusi Haminasta ja Pyhtäältä, Miehikkälästä sekä Virolahdelta jokaisesta kolme jäsentä. Seutuvaltuusto on Kotkan kaupungin lautakunta. Seutuyhteistyö on organisoitumassa uudestaan: seutuvaltuuston ja kunnanjohtajista koostuvan seutuvaliokunnan tilalle on tulossa seutuneuvottelukunta.

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019