Kotkaan ja Kouvolaan tulossa kaupunkipyöriä kesäksi

Donkey_kaupunkipyörä

Kaupunkipyörät saapuvat Kymenlaaksoon heinäkuun aikana. KaaKau Oy toteuttaa kaupunkipyöräkokeilun Kouvolassa ja Kotkassa yhteensä 70 pyörän voimin. Kokeilu on merkittävä, koska kaupungin ovat ensimmäisten keskikokoisten kaupunkien joukossa Suomessa ottamassa kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöön osana kevyen liikenteen kehittämistä.

Kouvolan ja Kotkan kaupungit ovat valinneet KaaKau Oy:n operoimaan kaupunkien yhteistä kaupunkipyöräkokeilua. Kokeilu aloitetaan heinäkuussa, jolloin molempiin kaupunkeihin tulee 35 kaupunkipyörää. Kokeilun päämääränä on luoda Kouvolaan ja Kotkaan pohja kestävälle kaupunkipyöräjärjestelmälle. Kokeilukausi kestää ainakin syyskuun loppuun asti ja mahdollisesti myös pidempään.

Uusi palvelu asettuu perinteisen pyöränvuokraamisen ja uuden jakamistalouden välimaastoon. Pyörät saa käyttöön avaamalla älylukon puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Käytön jälkeen käyttäjä palauttaa pyörän valitsemalleen pysäkille palvelualueen sisällä. Pysäkit sijoittuvat kokeilukaudella Kouvolassa keskustan seudulle ja Kotkassa Kotkansaarelle. Vuokrausaika on puolesta tunnista vuorokauteen. Vuokra pyritään pitämään matalana, jotta mahdollisimman monella olisi kokeilun aikana mahdollisuus testata palvelua.

Cursor Oy ja Pyöräliitto ovat mukana projektissa Kotkan ja Kouvolan kaupungin tukena.

Lue lisää Kotkan kaupungin uutisesta

Kuva: Tanskalaisen käyttöjärjestelmän kautta kaupunkipyöräilijät Kymenlaaksosta yhdistyvät ympäri Euroopan käytössä olevaan järjestelmään. (c) Antti Lääperi.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019