Kotka ja Hamina vaihtoehtoina uusille tehtaille

Sähköauton latauspiste


Suomen Malmijalostus Oy on aloittanut ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) valmistelun kahdesta uudesta tehtaasta, joissa tuotettaisiin litiumioniakkujen valmistuksessa tarvittavaa prekursori- ja katodiaktiivimateriaalia. Kotka ja Hamina ovat potentiaalisia sijaintipaikkakuntia.

YVA-menettely tehdään prekursori- ja katodiaktiivimateriaalitehtaiden perustamiseksi Suomeen. Valmistelussa lähdetään siitä, että prekursoritehdas tulisi Kokkolaan, Vaasaan, Kotkaan tai Haminaan ja katodiaktiivimateriaali-tehdas Vaasaan tai Kotkaan. Lopulliset päätökset tehdaspaikkakunnista tehdään myöhemmin.

- Sähköakkujen valmistus on yksi globaalisti voimakkaimmin kasvussa oleva uusi teollisuuden ala sähköautojen yleistyessä. Suomen Malmijalostuksen ilmoitus Kotkan ja Haminan pääsystä mukaan mahdollisena tehdaspaikkakuntana on meille iso asia, arvioi Cursorin myyntipäällikkö Harri Eela, joka vetää akkuteollisuuteen liittyvää yhteistyötä Kotkan-Haminan seudulla.

Samalla kun Suomen Malmijalostus tekee YVA-selvitystä, se jatkaa investointeja koskevia neuvotteluja mahdollisten yrityskumppaneidensa kanssa. 
- Näissä neuvotteluissa me alueena olemme tiiviisti mukana osaltamme rakentamassa Suomen tarjontaa Kotkan-Haminan seudun vahvuuksilla. Työ jatkuu ja odotusarvomme ovat korkealla!  
Keväällä on tarkoitus toteuttaa YVA-menettelyn ohjelmavaihe. Siinä kerrotaan hankkeen vaihtoehdoista ja hankkeeseen liittyvän ympäristön nykytilasta sekä laaditaan ehdotus siitä, mitä asioita menettelyn aikana arvioidaan ja miten arvioinnit toteutetaan. YVA:n selostusvaiheessa kerrotaan arvioinnin tulokset ja tarkastellaan hankkeen toteutettavuutta. Tämän aikataulusta päätetään myöhemmin.

Lisätietoja: myyntipäällikkö Harri Eela, harri.eela@cursor.fi, p. 020 190 2508

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019