Kotka-Hamina jatkaa uuden teollisuuden hankintaa

Ruotsalainen akkutehdas Northvolt julkisti 4.7. paikkakunnat, joiden kanssa se jatkaa akkutehtaansa sijoituspaikan harkintaa. Ne ovat Skellefteå ja Västerås Ruotsista.

Kotkan-Haminan seutu oli mukana kisassa loppuun asti. Northvolt valitsi alkuvuonna seudun yhdeksi kymmenestä ehdokkaastaan akkutehtaansa mahdolliseksi sijoituspaikaksi. Niistä 8 oli Ruotsista ja Suomesta kaksi. Yhtiön edustajat tutustuivat Kotkan-Haminan seudun tarjontaan tarkemmin 16.5.

Northvoltin ratkaisu on toki pettymys Kotkan-Haminan seudulle, mutta koko hakuprosessi nähdään erittäin tärkeänä oppimistapahtumana. Eurooppaan sijoittuu lähivuosina toistakymmentä vastaavaa teollisuuslaitosta. Kaakkois-Suomi aikoo ottaa niistä osansa.

”Olimme kilvassa mukana tosissamme ja saimme siitä asiakkaalta tunnustusta. Opimme tässä prosessissa paljon omista vahvuuksistamme ja heikkouksistamme. Kehitämme seutuamme niin, että seuraaville asiakkaille olemme entistä valmiimpia. Akkutehdasmarkkina kasvaa voimakkaasti”, korostaa hankintaprosessia vetävä Cursor Oy:n myyntijohtaja Harri Eela.

Kotkan-Haminan seutu onkin jo aloittanut keväällä satamasidonnaisen teollisuuden hankintaan keskittyvän markkinointikampanjan, joka suuntautuu ulkomaille. Markkinointia hoidetaan muun muassa uuden sivuston www.kotkahaminasuperhub.fi kautta.

”Meillä on selkeä suunnitelma, kuinka etenemme tästä. Valmistunutta materiaalia, markkinatietoa ja oppeja hyödyntäen olemme jälleen vahvempia seuraavien asiakkaiden kanssa.”

Pääsy 10 paikkakunnan joukkoon toi myös seudulle arvokasta näkyvyyttä kohteena, joka tarjoaa erinomaisia sijoittumisvaihtoehtoja satamasidonnaiselle teollisuudelle.

Kotkan ja Haminan seudun ehdoton valtti uudelle teollisuudelle on logistiikka: Suomen logistinen solmukohta sijaitsee Kaakkois-Suomessa. Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee Kotkasta tunnissa E18-moottoritietä pitkin, ja juna Pietariin kulkee alueen kautta. HaminaKotka on Suomen suurin vientisatama, josta on jatkuvat yhteydet maailmalle.

Lisätietoja

Kotkan-Haminan seudun kehitysyhtiö Cursor Oy

Myyntijohtaja Harri Eela, harri.eela@cursor.fi

P. 040 190 2508

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018