Koskenäyräs varrella virran

"Idea tähän hommaan lähti oikeastaan jouluaterian äärellä”, kertoo Koskenäyrään uusi yrittäjä Otto Palmu. Tuskin oli joulukinkku ehtinyt sulaa, kun yrittäjähenkinen nuori mies alkoi hieroa kauppoja ja suunnitella tulevan yrityksensä toimintaa. Mielessä oli jo jonkin aikaa virinnyt erilaisia yritysvaihtoehtoja. Lopulta ei tarvinnut edes lähteä jokea edemmäs kalaan: oman yrityksen toimipaikka löytyi tutuista lapsuusmaisemista Kymijoen rannalta.

Hehtaarin kokoisella tontilla on hulppea päärakennus, jonka tiloissa on mahdollista järjestää esimerkiksi kokoukset, saunaillat, häät ja muut juhlat niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Päärakennus eli 500 neliön hirsilinna on myös mahdollista vuokrata kokonaan omaan käyttöön, jos on tarvetta astetta isommalle lomamökille. Koskenäyrään vahvuudeksi Otto nimeääkin uniikin sijainnin lisäksi paikan koon. Päärakennukseen mahtuu noin 80 henkilöä, ja lisäksi tilavalle pihamaalle voidaan pystyttää telttakatoksia.

"Tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää Koskenäyräästä luksusjuhlapaikka, jonka lisäksi haluan lisätä majoituskapasiteettia sekä kehittää rantasaunaa", kertoo nuori yrittäjä.

Yrittäjyydessä parasta on vapaus ja haasteiden ratkominen

Otolla on usean vuoden kokemus ravintola-alalta. Vanhemmat ovat myös yrittäjiä, joten aivan kylmiltään touhuun ei tarvinnut heittäytyä. Vanhemmiltaan Otto onkin saanut suurimman tuen yrityksensä alkutaipaleella. Vanhempien sparrauksen lisäksi apua on saatu myös Cursorin yritysneuvojilta. "Sain paljon hyviä vinkkejä, ja keskustelu yritysneuvojan kanssa antoi myös uusia näkökulmia, joita en itse olisi osannut ajatella", kertoo Otto, ja suosittelee Cursorin palveluita myös muille aloittaville yrittäjille.

Tuoreen yrittäjän mielestä parasta yrittäjyydessä on oma vapaus, jolloin edes pitkien päivien tekeminen ei haittaa. Haasteitakin toki on: esimerkiksi riskiarviointien tekeminen ja yllättävät kulut aiheuttavat toisinaan harmaita hiuksia. Otto pitää kuitenkin haasteista ja siitä, että pääsee itse miettimään ratkaisut ja vaikuttamaan näin myös oman palkkapussin suuruuteen.

Yhteistyötä on viritelty useiden toimijoiden kanssa, ja Koskenäyräs on liittynyt mukaan esimerkiksi Kymi The River -yritysverkostoon. "Verkostoituminen muiden yrittäjien ja alan toimijoiden kesken on tärkeää, jotta Kymijoen ja koko seudun matkailua saadaan kehitettyä", toteaa Otto.

Onnea ja menestystä uudelle yrittäjälle!

Lue lisää Koskenäyräästä täältä.

 

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019