Kolmekymmentä uutta Kotka-Haminan seudun NY-yritystä esittäytyy Pasaatissa!


Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) valtakunnallisen Uskalla Yrittää –kilpailun semifinaali järjestetään torstaina 8. helmikuuta Kotkassa. Etelä-Kymenlaaksolaisten nuorten NY-yritykset pitchaavat aamupäivällä (klo 9-11:30) Ekamin Kotekon kampuksen juhlasalissa ja esittäytyvät Kauppakeskus Pasaatissa (klo 13-16). Nämä tulevaisuuden tekijät luovat työpaikkoja ja rakentavat hyvinvointia Kotka-Haminan seudulla vielä 2060-luvullakin!

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan oppilaitoksessaan osallistuvat 15-19 –vuotiaat nuoret pyörittävät tämän lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiään, peruskoulun 9. luokalla ja toisella asteella. Nuorten perustamat yritykset ovat täynnä hienoja ideoita ja ennakkoluulotonta luovuutta. Tässä muutamia esimerkkejä: Glow Pics NY – valokuvauspalveluja ja -tuotteita, SuklaaUnelma NY – suklaasta herkkuja, Makeismimmit NY – itsetehtyä marmeladia ja Liikuntapojat NY – liikunta-alan palveluja.

Kevään Uskalla Yrittää -finaaliin (18.-19.4.) Helsinkiin etenevät NY-yritykset valitsee liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo 

Sanna Vapalahti, yrittäjä, Sisustus Laventeli
Netta Herranen, yrittäjä, Studio Pepita
Sari Puhilas, kauppakeskuspäällikkö Pasaati
Kalle Kallionpää, yritysneuvoja, Cursor Oy

Mukana on kolmekymmentä NY-yritystä ja noin 80 nuorta seuraavista oppilaitoksista: Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto, Ammattiopisto Sampo, Huutjärven koulu, Karhulan lukio, Vehkalahden koulu, Kotka Svenska Samskola.

Pasaatissa on mukana ensimmäistä kertaa myös Pikkuyrittäjiä

Huutjärven koulun seitsemän Pikkuyrittäjät -yritystä on myös mukana semifinaali -tapahtumassa Pasaatissa. Pikkuyrittäjät -ohjelma on alakouluikäisille lapsille suunnattu yrittäjyyskasvatusohjelma, jossa lapset keksivät ryhmissä oman yritysidean ja lähtevät toteuttamaan sitä opettajan avustuksella. Pikkuyrittäjät on osa yrittäjyyskasvatuksen ja -opetuksen polkua. Ohjelmaa on käytössä mm. Huutjärven ja Helilän kouluissa.

Semifinaalien parhaat finaalin, josta voittaja EM-kisoihin

Suomen parhaat nuorten NY-yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin 18.-19.4.2018. Tuolloin kisaamassa on yli 70 NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa perustettua yritystä ja niiden lisäksi korkea-asteen NY Start Up -ohjelman 20 parasta yritystä. Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Toisen asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2018 Serbiassa.
Lisäksi Ekamin paras NY -yritys osallistuu kansainväliseen JA Student Company Festival kilpailuun 9.-11.4., Latviassa.

NY Semifinaaleissa palkitaan vuoden YES Kummi!

Tapahtuman yhteydessä palkitaan valtakunnallinen vuoden YES-kummi – yrittäjä/yritys, joka on osallistunut aktiivisesti kouluyritys-yhteistyön. Ennakkotietona jo tässä vaiheessa, huomion osoitus on tulossa Kotkan-Haminan alueen yritykselle. yhteistyötä koulumaailman kanssa ja kehittämään koululaisten ja opiskelijoiden osaamista.

Kaikkiaan ympäri Suomea järjestetään talven ja kevään aikana 15 semifinaalia, yhteistyössä kansallisen YES-verkoston kanssa.

Lisätietoja: 
Maarit Koverola
YES Aluepäällikkö
0401902545
Cursor Oy

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys. Tuemme yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteemme on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Tarjoamme 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta.

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019