Klamilan satamaravintolalle haetaan uutta pitäjää

Klamilan satama

 

Virolahden kunta hakee Klamilan satamaravintolan pitäjää ja uutta vuokralaista tiloihin. Tavoitteena on, että Klamilan satamaravintola toimii kesäasukkaiden, matkailijoiden ja virolahtelaisten kokoontumispaikkana ravintola-, kahvila- ja baaripalveluiden äärelle. Ravintolan toivotaan profiloituvan kalaravintolaksi, jossa voisi nauttia paikallista tuoretta kalaruokaa.

- Laadukkaalla satamaravintolalla on merkittävä vaikutus Suomenlahden veneilijöitä houkuttelemisessa vierailemaan, virkistäytymään ja tekemään huoltotoimia Klamilan satamaan. Tänä keväänä Klamilan satamassa on aloittanut uusi ammattikalastaja, mikä helpottaa ravintolan profiloitumista, kertoo Virolahden kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli.

Klamilan satamalla on myös edellytykset kehittyä aktiiviseksi Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa vierailevien veneiden ja laivojen päiväristeilyjen tukisatamaksi. Klamilasta on erinomainen saavutettavuus erityisesti kansallispuiston itäisempiin kohteisiin.

- Satamaravintolalla on keskeinen rooli myös satama-alueella järjestettävissä tapahtumissa. Arvostamme, jos ravintolan pitäjä järjestää myös omatoimisesti pienimuotoisia tai suurempiakin tapahtumia, Pulli jatkaa. 

Kunta toivoo ravintolalle riittävän laajoja ja säännöllisiä aukioloaikoja sekä laadukasta palvelua, jotta Virolahdella vieraileville muodostuu positiivisen asiakaskokemus.

Aikataulut ja haku

Tavoitteena on, että Klamilan satamaravintola saataisiin avatuksi jo mahdollisesti kesäkuun 2020 kuluessa, huomioiden tietysti koronavirustilanteen edellyttämät rajoitteet. 

Kalasataman ravintolatilojen vuosivuokra on 5 054,68 euroa (alv 0 %). Sovittuun vuokraan lisätään arvonlisävero kulloinkin voimassa olevan verokannan mukaisesti.

Tarjoukset / kirjalliset hakemukset pyydetään jättämään 20.5.2020 (ke) klo 14.00 mennessä. Tarjoukset tulee jättää sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@virolahti.fi.

Tarjoukseen pyydetään liittämään:

 1. vapaamuotoinen liiketoimintasuunnitelma, jossa kuvattu kesän 2020 toimintamalli / toimintamalli normaalioloissa.
 2.  Vapaamuotoinen kehittämissuunnitelma, jossa on kuvattu toiminnan kehittämistä muutaman vuoden aikajänteellä.

Tarjouksia/hakemuksia arvioitaessa otetaan huomioon seuraavat:

 • Liiketoimintasuunnitelma (=toimintamalli kesä 2020) ja sen palvelevuus peilaten koko satama-alueen kokonaisuuteen.
 • Ravintolatoiminnan kehittämisnäkemyksen sekä kehittämissuunnitelman realistisuus.
 • Toiminnan järjestämisen voimavarat.
 • Tilaaja pidättää itsellään oikeuden mahdolliseen lisätilaukseen sekä olla hyväksymättä yhtään annetuista tarjouksista tai keskeyttää hankinnan perustelluista syistä osittain tai kokonaan.
 • Vuokraukseen ja vuokralaisen valintaan liittyviä periaatteita
 • Vuokralainen on velvollinen pitämään satamaravintolan rakennuksen hyvässä kunnossa.
 • Vuokralainen on velvollinen pitämään ravintolaa kesä-elokuussa riittävässä laajuudessa (aukioloajat ja palvelut) ja vastaamaan sen toiminnan aiheuttamista kustannuksista.
 • Vuokralainen huolehtii suoraan ravintola-baariin liittyvistä markkinointitoimenpiteistä. Yhdessä järjestettävien palveluiden ja tapahtumisen osalta voidaan tehdä markkinointiyhteistyötä.
 • Sähkön, veden ja jäteveden käyttömaksut ja muut käyttömaksut maksaa vuokralainen kulloinkin voimassaolevien taksojen mukaan.
 • Vuokralaisen / ravintoloitsijan tulee esittää näkemyksensä toiminnan sisältöön ja sen kehittämiseen. Näihin tulee olla suunnitelmat sekä riittävät resurssit. 
 • Kunnan tavoitteena on, että vuokrasopimus olisi pidempiaikainen. Tähän ja muihinkin vuokrasopimuksen ehtoihin tulee vaikuttamaan vuokralaisen liiketoiminta- sekä kehittämissuunnitelma. 
 • Vuosittain, lokakuun loppuun mennessä, suoritetaan yleiset katselmukset vuokranantajan ja vuokralaisen välillä. 
 • Koronavirusepidemian vuoksi olemme valmiita neuvottelemaan ensimmäiselle vuokravuodelle ratkaisuja, jotka helpottavat toiminnan aloittamista. 

Tietoja Klamilan sataman toiminnasta sekä sijainnista: www.klamilanvenesatama.fi
Katso: esittelyvideo Klamila Port of Finland

Lisätietoja
Kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli
veli-matti.pulli@virolahti.fi
050 389 2100

Tekninen johtaja Markku Uski
markku.uski@miehikkala.fi
050 389 2150

(Kuva Virolahden kunta)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019