Kiinalaiset matkanjärjestäjät tutustuivat seutuun

Kiinalaisryhmä Erämyksessä

 

Yhdeksän kiinalaista matkatoimiston edustajaa vieraili Kotka-Hamina-Porvoo -alueen matkakohteissa 12.-18.8. Kotkan-Haminan seudulla matkanjärjestäjät viipyivät nelisen päivää. Tutustumisretki keskittyi etenkin elämys- ja luontomatkailukohteisiin.

- Vierailu meni hyvin ja vieraat olivat tyytyväisiä kohteisiin. Paljon ehtivät näkeä ja kokea, arvioi Kotkan-Haminan seudun vierailun isäntä Martti Mustila Cursorista.

Kotkan-Haminan seudulla vierailukohteina ovat Ollinkarit, Santalahti Resort, Erämys - Keisarin Kosket, Rakinkotkan viikinkisaari, Zsar outlet-kauppakeskus ja Kamu!-linnoitusravintola. Vieraat muun muassa kilpailevat viikinkikisassa ja joulupukin kesäkisoissa, nauttivat saaristoruokaa sekä laskevat koskia. Suomalaisista erikoisuuksista maistelun kohteina ovat mm. mustamakkara puolukkahillolla ja mämmi.

Kiinassa matkailumarkkinat kasvavat vahvasti. Kiinan turistiakatemian mukaan vuonna 2018 kiinalaiset turistit tekivät lähes 150 miljoonaa ulkomaan matkaa ja käyttivät matkailuun noin 130 miljardia dollaria. 

Nopeasti kasvavilla markkinoilla kiinalaisten matkatoimistojen välinen kilpailu on muuttunut kovaksi. Monet matkanjärjestäjät kopioivat suoraan toistensa matkapaketteja, mikä tiukan hintakilpailun myötä heijastuu katteisiin.  Kiinassa matkailun trendi onkin muuttumassa massamatkailusta kohti räätälöidympää pienryhmä- ja teemamatkailua. Uusilla ideoilla ja erityisillä matkailuteemoilla voidaan erottautua kilpailusta ja kopioinnista.  

Vierailu oli osa Uutta Kasvua Matkailuun Kiinasta (Ukamaki) -yhteistyöhanketta, jonka vetäjinä ovat Martti Mustila Cursorilta ja Jenni Juuvinmaa Posintrasta. Yksi keskeisimpiä tavoitteita on esitellä Kotka-Hamina-Porvoo alueen kohteita kiinalaisille ostajille. Seuraava 10 hengen kiinalaisostajaryhmä onkin tulossa vierailemaan jo syyskuun alussa.

 

(Kuvat Martti Mustila ja Kai Savolainen)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019