Kiemura Oy

Kiemura lähestyy pelien tekemistä uudella tavalla

Yrittämiseen liittyviin kysymyksiin vastaavat kotkalaisen Kiemura Oy:n yrittäjät Jyri ja Piia Kilpeläinen.

Kerrotteko vähän teidän yrityksestänne, itsestänne ja mistä polku yritystoimintaan alkoi?

Kiemura Oy on peli- ja ohjelmistoyritys, joka tekee ja julkaisee pelejä mobiililaitteille, tietokoneille, pelikonsoleille ja muihin digitaalisiin ympäristöihin. Yritys tarjoaa myös pelien, ohjelmistojen ja www-palveluiden konsultointi-, suunnittelu- sekä toteutuspalveluita.

Me olemme aviopari, jolla on kaksi lasta ja kaksi koiraa. Teemme tällä hetkellä töitä kotitoimistolla ja vapaa-aikamme vietämme perheen harrastusten parissa ja yhdessä luonnossa liikkuen.

Jyri on koulutukseltaan ohjelmistotekniikan insinööri, Piia on puolestaan rakennusinsinööri. Jyrin kiinnostus pelejä kohtaan juontaa juurensa ihan lapsuudesta asti. Ensimmäiset pelit hän on kuitenkin tehnyt vasta muutama vuosi sitten. Piian kiinnostus pelien tekemiseen on alkanut siitä kun hän halusi auttaa Jyrin työtaakkaa Mystic Marbles -pelin tekemisen aikana. Silloin aloitetusta yhteistyöstä tuli tapa, joka muuttui haaveeksi oman työn tekemisestä ja joka lopulta johti oman yrityksen perustamiseen elokuussa 2015.

Mikä on teidän yrityksenne ”juttu”, se mikä erottaa muista?

Pelien suunnittelussa pyrimme etsimään tutuista ja vakiintuneista asioista uusia lähestymistapoja. Yleensä se voi olla vaikka jonkin tutun pelin ja sen pelilogiikan toteuttaminen uudella tavalla. Esimerkiksi Mystic Marbles pelissä teimme match-3 pulmapelin jota ei pelattukaan ihan samalla tavalla kuin muita vastaavia.

Yrityksenä emme myöskään ole keskittyneet pelkästään omien pelien tekemiseen vaan tarjoamme alihankintana useita palveluita kuten peli-, ohjelmisto- että web-projektien toteutuksia. Pystymme esimerkiksi tekemään alihankintana pelin alusta loppuun asti ja tarvittaessa auttamaan myös pelin markkinoinnissa.

Mitä oma yritys ja yrittäjyys teille merkitsevät?

Meille oma yritys merkitsee mahdollisuutta saada toteuttaa itseään ja tehdä itselle mielekkäintä työtä omaehtoisesti.

Mikä on parasta, mikä ehkä haasteellisinta?

Parasta on mahdollisuus tehdä sellaista työtä mistä on aina haaveillut sekä saada viettää aikaa lasten ja perheen parissa ihan työpäivän aikanakin. Vaikka saimme tehtyä paljon asioita jo ennen kuin siirryimme kokopäiväisiksi yrittäjiksi, on alkuvaiheessa kuitenkin mennyt aika paljon aikaa yrityksen ylösajoon ja siihen liittyviin asioihin. Myös uuden päivä- ja työrytmin omaksuminen on aiheuttanut pieniä haasteita.

Haluatteko kertoa jotakin tulevaisuuden suunnitelmista tai meneillään olevista jutuista?

Tulevaisuuden tavoitteena on yritystoiminnan kasvu. Toivomme että voimme jatkossa työllistää myös muita ihmisiä ja tehdä seudun ja Suomen pelialaa tunnetuksi maailmanlaajuisesti. Tällä hetkellä keskitymme Tiltagonin jatkokehittämiseen, seuraavan pelin tekemiseen sekä alihankintaprojekteihin. Tiltagonista julkaistaan iso päivitys 19.11. Se tuo paljon lisää sisältöä peliin. Olemme lisäksi työstämässä pelistä Apple TV -versiota, jota esittelimme Slushissa.

Sitten täytyy toki kysyä että oletteko saaneet Cursorilta palveluja yrittämiseen liittyvissä asioissa?

Ennen yritystoiminnan aloittamista olemme molemmat käyttäneet Cursorin yritysneuvontapalvelua, josta oli apua yrityksen perustamisen alkuvaiheissa.

Tutustu tarkemmin Kiemuraan ja Tiltagoniin:

www.kiemura.com

Kuvat: Kiemura Oy

Jyri ja Piia Kilpeläinen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019