Kesä tuo viisi risteilijää Kotkaan

Costa Mediterranea risteilijäalus

 

Tulevana kesänä Kotkassa nähdään viisi risteilyalusta. Suurin alus MCS Meraviglia kiinnittäytyy Mussaloon meripäivätorstaina 25.7. tuoden noin 4 500 matkailijaa. Saapumiseen varaudutaan käynnistämällä Meripäivien myyntitoiminta jo heti aamusta. Kaikkiaan kesällä Kotkaan tulee noin 7 500 risteilyvierasta ja noin 3 000 miehistön jäsentä.

Risteilykauden aloittaa viime kesältä tuttu brittiläinen M/S Saga Sapphire 6. toukokuuta. Heinäkuun 2. päivä on vuorossa saksalainen M/V Artania, joka on valmistunut Wärtsilän Helsingin telakalla 1984.  Parin viikon päästä 17.7. saapuu pieni, sadan matkustajan MS Serenissima, joka on tuttu viime kesältä. Alukset kiinnittäytyvät Kantasatamaan.

Meripäivistä ehtii MCS Meraviglian lisäksi nauttia MS Deutschland. Se tuo noin 500 matkustajaa suoraan kesäjuhlan sykkeeseen Kantasatamaan.

Suurin osa jää seudulle

Risteilijämatkailija tuo uusimman aluetaloustutkimuksen mukaan keskimäärin 80 euroa ja miehistön jäsen noin 29 euroa kohdekaupunkiinsa. Lisäksi varustamot ostavat palveluja ja maksavat satamamaksuja.

- Risteilijävieraat eivät vain tuo euroja Kotkaan ja Haminaan, vaan synnyttävät uudenlaista osaamista seudun yrityksiin, arvioi risteilijätoiminnan myyntipäällikkö Petra Cranston Cursorilta.

Risteilijävieraista noin 20 % jatkaa matkaansa Helsinkiin eli suurin osa jää Kotkaan ja Haminaan. Ympyräkaupungissa on vieraillut runsaat 2 000 risteilijävierasta. 

- Saamamme palaute on ollut positiivista sekä järjestetyistä retkistä että omatoimisesta matkailusta vierailun aikana. Etujamme ovat hyvä palvelu, ystävällisyys ja pienuus: kaikki on lähellä. Missään muualla heitä ei laiturilla odota puhallinorkesteri ja tanssivat paraatitytöt, Cranston kertoo. 

Risteilijätoiminta käynnistyi Kotkassa 2017, jolloin neljä alusta toi n. 8 600 matkustajaa ja n. 3 000 miehistön jäsentä.  Viime kesänä risteilykäyntejä oli neljä, joissa n. 2 500 matkustajaa ja n. 1 000 miehistöä.  Kesälle 2020 on jo alustavat varaukset viidelle risteilykäynnille, joiden myötä tulossa olisi n. 9 200 matkailijaa ja n. 3 000 hengen miehistö.

Lisätietoja: myyntipäällikkö Petra Cranston, p. 0 40 190 2529, petra.cranston@cursor.fi

KUVA: Costa Mediterranea aloitti risteilijäliikenteen Kotkassa 2017. Varustamolla on myös alustavia varauksia kesälle 2020. (Kuva Vesa Hovi)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019