Kennel-Rehu Oy

”Monta isoa ja pientä asiaa pitää hallita. Yrittäjä on monen alan asiantuntija ja aina on oltava valmis ottamaan selvää uusista asioista. Huippuhetkiä on kuulla miten ruokamme on sopinut asiakkaan lemmikeille. Meillä on paljon pitkäaikaisia asiakkaita, jotka ovat ruokkineet jo useampia koirasukupolvia Kennel-Rehun tuotteilla”.
Mikael ja Ann-Mari Riihimäki

Kennel-Rehu on ruokkinut jo monta koirasukupolvea 

Pyhtääläinen Kennel-Rehu Oy viettää juhlavuottaan – perheyritys täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta. Siltakylässä sijaitsevaa, lemmikkien ruoan valmistukseen ja myyntiin keskittyvää yritystä luotsaavat Mikael ja Ann-Mari Riihimäki.

Samoissa hyppysissä kaikki valmistuksesta myyntiin

Kennel-Rehun hallinnassa on koko ketju valmistuksesta myyntiin. Liharaaka-aineet ostetaan lihataloilta tuoreena ja pakasteena, aina kotimaisina. Raaka-aineet jalostetaan – lajitellaan, jauhetaan, keitetään ja pakataan. Jalostusprosessissa ei käytetä lainkaan lisäaineita ja kaikki tavarat kulkevat taitavien käsien kautta.  ”Se on selkeästi meidän vahvuus että huolehditaan itse koko prosessi. Korkean laadun ja joustavuuden lisäksi se auttaa pitämään hintatason kurissa”, kertoo Mikael. Tuotteet myydään suoraan kuluttajille tehtaanmyymälästä ja suurimmaksi osaksi jakeluauton avulla. ”Liikkuva myyntikalusto hankittiin 1980-luvulla. Nykyään jakeluautomme kiertää viikoittain melkein 200 paikkakunnalla aina Oulun korkeudelle asti”.

Jäljitettävyys ja puhtaus arvossaan

Kennel-Rehussa kaikki toiminnot raaka-aineen tuonnista jakeluun on kytketty sähköiseen järjestelmään. ”Tämä takaa jäljitettävyyden kun tiedetään tarkalleen mistä mikäkin erä on tullut ja mitä sille on tehty. Tiedämme tarkalleen mitä myymme ja asiakkaat mitä ostavat”, sanoo Ann-Mari. Verkkokauppa Kennel-Rehulla on ollut neljä vuotta ja se on kasvanut jatkuvasti. Tehtaanmyymälässä puolestaan käy asiakkaita ympäri Kymenlaaksoa ja Itä-Uusimaata.

Kennel-Rehun tuotteissa korostuu puhtaus ja kotimaisuus. Liha on koiran ja varsinkin kissan luontaista ravintoa. Moni lemmikin omistaja löytääkin Kennel-Rehun tarjonnan siinä vaiheessa, kun ilmenee allergioita tai muita haasteita lemmikin ravinnossa. ”Lemmikkieläin on perheenjäsen, josta halutaan huolehtia hyvin. Ravintoasiat tulevat usein esiin kun mietitään eläimen hyvinvointia”, sanoo Ann-Mari.

Kaikki kytkeytyy asiakkaaseen

Kennel-Rehun on perustanut Mikaelin isä. Mikaelin mukaan hän onkin joko ”kasvanut tai kasvatettu” yrittäjyyteen. ”Kyllähän yrittäjyys on elämäntapa. Yksi parhaita puolia on vaihtelevuus – kahta samanlaista päivää ei ole”, toteaa Mikael.  Tiedonhaku on asia, joka tulee yrittäjälle tutuksi: ”Monta isoa ja pientä asiaa pitää hallita. Yrittäjä on monen alan asiantuntija ja aina on oltava valmis ottamaan selvää uusista asioista”. Tärkeistä yrittäjäominaisuuksista Mikael ja Ann-Mari nostavat esille myös hyvän riskinsietokyvyn ja halun kantaa vastuuta. Ann-Mari korostaa asiakkaiden antamaa palautetta: ”Huippuhetkiä on kuulla miten ruokamme on sopinut asiakkaan lemmikeille. Meillä on paljon pitkäaikaisia asiakkaita, jotka ovat ruokkineet jo useampia koirasukupolvia Kennel-Rehun tuotteilla”.

Kennel-Rehussa hyödynnetään työkiertoa – kaikki yrityksen 10 työntekijää vaihtelevat tehtäviä yrityksen sisällä. Jokainen on vuorollaan niin myymälän puolella, valmistuksessa kuin pakkauksessa. ”Meillä kaikki on suoraan kontaktissa asiakkaaseen sekä puhelimessa että kasvotusten myymälässä. Työkierrolla myös varmistetaan, etteivät työt jää tekemättä vaikka joku olisi sairaana tai lomalla”, kertoo Ann-Mari.

kuvat: Erika Vanhala, teksti: Hanna Nieminen

Kennel-Rehu Oy

Teollisuuskuja 7, Siltakylä

www.kennelrehu.fi, https://www.facebook.com/kennelrehuoy/  

 

Aloittava yrittäjä

Toimiva yritys

Tietoa Cursorista

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Evästeet

Copyright 2017