Junan ja taksin yhdistävä palvelu starttaa Kotkan ja Kouvolan välillä

Yhteys junalle taksilla

 

Joulukuun alussa Kotkan ja Kouvolan välillä pääsee entistä kätevämmin töihin ja opiskelemaan.

Cursorin ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun koordinoimassa palvelukokeilussa Kymenlaakson Taksi Oy:n taksit vievät matkustajat suoraan aamujunalta työpaikalle. Takseja kulkee Kotkassa kaksi: Kyminlinnan seisakkeelta Eagle-talolle sekä Xamkin Kotkan kampukselle. Kouvolassa taksilla pääsee Matkakeskukselta Kasarminmäelle, jossa sijaitsee mm. Xamkin Kouvolan kampus. Vastaavasti iltapäivällä taksi hakee matkustajat näistä paikoista kello neljältä lähteviin paluujuniin.

- Kohteet on suunniteltu perustuen siihen, että merkittävä määrä työntekijöitä tai opiskelijoita on kävelyn kannalta turhan pitkän etäisyyden päässä juna-asemalta tai seisakkeelta, kertoo asiantuntija Esa Partanen Cursor Oy:ltä. 
Palvelussa matka maksetaan taksikortilla, johon on ladattu matkustusaikaa. Taksin hinta on yhden matkan osalta kaksi euroa henkilöltä per suunta ja kortin voi tilata Kymenlaakson taksin verkkosivuilta.

- Pyrimme rakentamaan tästä heti pysyvän palvelun, ja säännöllistä käyttöä varten tarjolla on alusta alkaen myös edullinen, 60 euroa maksava kuukausikortti, kertoo Kymenlaakson Taksi Oy:n toimitusjohtaja Timo Lönnberg.
Taksipalvelu alkaa 3. joulukuuta. Palvelun kolme ensimmäistä päivää ma 3.12. – ke 5.12. ovat ilmaisia, joten jokaisella on mahdollisuus kokeilla palvelua.

- Edullisten junalippujen myötä matkan kokonaishinta tulee hyvin kilpailukykyiseksi verrattuna esimerkiksi autoon. Junamatka Kotkan ja Kouvolan väillä on alimmillaan alle kolme euroa ja taksin kanssa koko matka töihin kustantaa alle viisi euroa, kehuu projektipäällikkö Petri Kähärä Xamkilta.

Alle tunnissa perille

Junalla Kotkan ja Kouvolan välin matkustaminen vie vain noin 40 minuuttia ja taksi puolestaan vie kohteeseen alle 10 minuutissa. 
- Erityisen kätevä uusi palvelu on Kotkassa tai Kouvolassa lähellä junaseisakkeita tai -asemia asuville, mutta toki monelta asuinalueelta pääsee kätevästi junalle. Kouvolassa voi esimerkiksi tulla asemalle autolla ja jättää sen ilmaiseen parkkiin aivan aseman viereen, vinkkaa Kähärä. 

- Junamatkustuksessa voi käyttää ajan myös hyödyksi esimerkiksi läppärillä töitä tehden, jatkaa Partanen.
Palvelun avaus tehdään kokeiluna Cursorin Kestävien työmatkayhteyksien käynnistyskokeilut sekä XAMKin Kotka - Kouvola- yhteysvälin kehittäminen -hankkeissa. Molempia hankkeita tukee Kymenlaakson Liitto.
Uudesta palvelusta kerrotaan infoständeillä Eagle-talolla ke 28.11. klo 8.30 – 9.30, Xamkin Kotkan pääaulassa ti 27.11. klo 10- 14 ja Xamkin Kouvolan pääaulassa to 29.11. klo 10-14. 
Lisätietoja: www.cursor.fi/tyomatkayhteydet

Lisätietoja: 
Esa Partanen, projektipäällikkö, Cursor Oy, p. 040 190 2565
Petri Kähärä, projektipäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk p. 044 702 8963
Antti Horto, Kymenlaakson Taksi p. 044 781 9982

Kuva: Esa Partanen Cursor Oy (vas) sekä Petri Kähärä Xamk. (Kuva: Xamk)
 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019