Juna-taksi-kokeilusta hyvää kokemusta

Nainen ja taksi

 

Juna-taksi-palvelukokeilu toi hyvää kokemusta uudenlaisesta työmatkaliikenteestä Kotkan ja Kouvolan välillä. Palvelu yhdisti Kymenlaaksossa junan ja edullisen kimppataksin.  Cursor Oy:n, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin sekä Kymenlaakson Taksi Oy:n toteuttama palvelukokeilu kesti joulukuun alusta maaliskuun loppuun.

Palvelussa oli tarjolla yhteydet aamujunalta kolmeen kohteeseen, jotka kaikki olivat 2-3 km päässä junalta: Kotkassa Eagle-talon Karhulassa, Xamkin Kotkan kampus Metsolassa sekä Kouvolassa Kasarminmäki, jossa sijaitsee mm. Xamkin Kouvolan kampus. Iltapäivällä kyyti oli puolestaan tarjolla suoraan työpaikalta junalle. Taksikyydin hinta matkustajalle oli kaksi euroa suuntaansa.  Kokeilun edullisuuden asiakkaille mahdollisti yhteistyöprojektin tuki.

”Juna-taksi -palvelukokeilu on osa matkaketjujen kehittämistä, jossa eri liikennemuodot muodostavat saumattoman ja sujuvan yhteyden”, valottaa projektipäällikkö Petri Kähärä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkilta.

Palvelukokeilun kokemusta hyödynnetään muihin vastaaviin

Yhteensä palvelun käyttäjiä oli noin 20 eri henkilöä, ja taksikyytejä toteutui runsaat 200 kappaletta. Kaikki kolme yhteyttä keräsivät käyttäjiä, mutta suosituin oli Kyminlinnan ja Eagle-talon välinen yhteys, jossa toteutui reilu puolet tarjolla olleista taksikyydeistä.  Keskimäärin taksissa oli 1,2 matkustajaa, enimmillään määrän ollessa kaikilla väleillä kolme matkustajaa yhdessä kyydissä.

”Vaikka kokeilussa keskimääräinen kyydin käyttömäärä jäi turhan alhaiseksi palvelun jatkuvuuden kannalta, saimme arvokasta kokemusta tämän tyyppisestä palvelusta”, kertoo myyntipäällikkö Antti Horto Kymenlaakson Taksi Oy:stä. ”Kokeilu toi hyvin esille palvelussa kehitettäviä asioita, joita ei tulisi esille ilman palvelun aitoa testaamista”, hän jatkaa. ”Harkitsemme tämän tyyppisen palvelun jatkoa myös ensi talvena”, Horto lupailee.

Kokemuksia hyödynnetään myös muihin palveluihin. Kymsoten henkilökunnalle on meneillään kokeilu, jossa iltapäivällä Kymenlaakson keskussairaalta on tarjolla kimppataksikyyti Helsinkiin kulkevalle pikavuorolle. Cursorin koordinoimassa kokeilussa ovat mukana Kymsote, Kymenlaakson Taksi Oy ja Savonlinja Oy. Aamulla Helsingin suunnasta pääsee bussilla suoraan sairaalan eteen.

Sujuvalla ja kestävällä työmatkayhteydellä merkitystä elinvoimaan

”Käyttäjien kokemukset osoittivat, että palvelulla oli merkitystä työpaikan valinnalle, ja tämä oli yksi kokeilun tavoitteista: helpottaa seudun yritysten rekrytointeja”, kertoo Cursor Oy:stä asiantuntija Esa Partanen. Tätä kautta työmatkapalveluilla on merkitystä elinvoimaan.

Palvelun etuna on myös tarjota työmatkalle automatkaan nähden ekologinen vaihtoehto.
”Säästö matkan hiilijalanjäljessä on merkittävä, vaikka otetaan huomioon taksin saapuminen taksiasemalta sekä mahdollinen siirtymä alkupäässä autolla kotoa junalle”, muistuttaa Partanen.
”Taksiala haluaa olla osana kestävän kehityksen mukaista matkustusta”, jatkaa Horto.

Juna-taksi-palvelukokeilu toteutettiin osana Kymenlaakson liiton tukemia hankkeita ”Kestävien työmatkayhteyksien käynnistyskokeilut” (Cursor Oy) sekä ”Kotka-Kouvola yhteysvälin kehittäminen” (Xamk).

Lisätietoja:

Myyntipäällikkö Antti Horto, Kymenlaakson Taksi Oy, p. 044 781 9982

Asiantuntija Esa Partanen, Cursor Oy, p. 040 190 2565

Projektipäällikkö Petri Kähärä, Xamk, p.  044 702 8963

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019