Italialainen risteilijä tuo 5 400 turistia Kotkaan

Meraviglia alus

 

Maailman suurimpiin risteilijöihin kuuluva MSC Meraviglia tuo 5 400 risteilijää Kotkaan 25.7. Miehistöä mukana on noin 1 500. Loppuunmyyty alus rantautuu meripäivätorstaina Mussaloon aamulla kello 7.

- Normaalisti näin suuret alukset eivät tule tämän kokoluokan kaupunkeihin. Meille tämä on kunnianosoitus, että saamme laivan tänne Kotkaan, kertoo matkailujohtaja Kati Paasi Cursor Oy:stä.

- Kun yksi risteilijämatkustaja jättää keskimäärin 80 euroa ja miehistön jäsen 30 euroa, on kyse merkittävästä tulosta alueelle, Paasi jatkaa.

Mussalosta risteilijät kuljetetaan busseilla retkilleen tai tutustumaan omatoimisesti merellisen kesäjuhlan Kotkaan. Retkistä ovat erityisesti kiinnostaneet kierros Kotkan ja Haminan parhaimpiin kohteisiin, Kotka maitse ja meritse, Kotkan saaristo isolla purjealuksella sekä koskenlasku ja nuotiokahvit.

Osa risteilijöistä tutustuu omatoimisesti meripäivävilinään.
- Meripäiväalue ja Puuvenemessut ovat valmistautuneet vastaanottamaan risteilijävieraat ja kaikki muutkin kävijät torstaina kello 10 alkaen. Siis meripäivämyyntiä on heti aamukymmenestä alkaen, kertoo Kotkan tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Uiva lomakylä

Italialainen alus on suurin alus, jonka eurooppalainen varustamo on koskaan rakentanut. Alusta luonnehditaan uivaksi lomakyläksi tai huvipuistoksi. Jos altaalla löhöily kyllästyttää, voi pelata tennistä, koripalloa, squashia tai lentopalloa. Elokuvia näkee 4D-teatterissa ja kisailla voi Formula 1- simulaattorilla, muutama esimerkki aluksen tasosta.   

Pituutta aluksella on 310 metriä, kansia 19 ja hyttejä 2 250.  Neitsytmatkansa alus teki huhtikuussa 2017.

Saksan Kielistä lähteneen aluksen suurin ryhmä ovat saksalaiset matkustajat. Kotkaan alus tulee Pietarista, mikä vaikuttaa rajamuodollisuuksiin, kun matkustajat eivät tule Schengen-alueelta. Kotkasta lähtee kello 17 takaisin Kieliin.

Deutschland päättää risteilykesän

MS Deutschland päättää risteilykesän meripäiväsunnuntaina 28.7. Mukanaan se tuo noin 500 matkustajaa suoraan kesäjuhlan sykkeeseen Kotkan Kantasatamaan. Saksankielisiä retkiä ovat kiertoajelut Kotkassa ja Haminassa, konsertin sisältävä tutustuminen Merikeskus Vellamoon sekä veneretki, joka päättyy Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle.

1920-luvun tyyliin sisustettu alus on valmistunut 1998. Pituutta aluksella on n. 175 metriä. Alus viipyy Kantasatamassa myöhäiseen iltaan asti ja lähtee vasta kello 23 Kronstadtiin Venäjälle.

(Kuva MSC Cruises)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019