Hyviä tyyppejä etsitään kesätöihin Kotkan-Haminan seudulla

Kotkamills kesätyö Kuva: Kotkamills Oy

 

Kesätöiden hakuaika on kuumimmillaan. Esimerkiksi Kotkamillsin ja ANDRITZin hakuaika loppuu sunnuntaina 17. helmikuuta. Moni työnantaja hakee ”hyvää tyyppiä”, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Pomolle pitää hymyillä ja nauraa sen vitseille?

- Hyvällä tyypillä on hyvä asenne työhön. Se tehdään, mitä luvataan, ja jos ei osata, kysytään apua. Jos tehdään virheitä, otetaan opiksi ja yritetään uudelleen, arvioi rekrytoinnin erikoisasiantuntija Sari Leppänen Taitoasta.
- Hyvä tyyppi on myös utelias ja haluaa oppia uutta työstään.

Kukaan ei aloita työelämäänsä huipulta, vaan moni joutuu tekemään sellaista, mikä ei erityisemmin kiinnosta tai innosta.
- Kaikki tekeminen opettaa jotakin sinusta itsestäsi ja voi toisaalta tuoda eteesi aivan uusia, hienoja työmahdollisuuksia.

MITÄ HAKEMUKSEEN?

Työhakemuksessa on hyvä kertoa, minkälainen tyyppi olet. Työnantajat haluavat myös tietää, miksi olet kiinnostunut alasta ja työpaikasta. Oletko aidosti kiinnostunut työstä ja yrityksestä.

- On todella tärkeätä osata sanoittaa, mitä sinä TAHDOT. Kerro CV:ssäsi, minkälaisen roolin olet saanut erilaisissa aiemmissa työtehtävissä tai mitä olet niissä oppinut. Pelkkä työpaikkojen listaus ei auta työnantajaa tunnistamaan sinut hyväksi tyypiksi. Ja kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen, pukeutumiseen ja kielenkäyttöön.

Loistava mahdollisuus tehdä vaikutus

Kotkan-Haminan seudun kesätyöpaikkojen tarjoajia ovat muun muassa ANDRITZ ja Kotkamills. Googlettamalla löytyy niiden ja muiden seudun kesätöitä tarjoavien paikkoja mm. Duunitorilta, Aarresaaresta, Monsterista tai LinkedInistä.

ANDRITZin Kotkan osaamiskeskus hakee kesätyöntekijöitä muun muassa tehdassuunnitteluun, ostoon, tuotehallintaan, prosessisuunnitteluun, säiliösuunnitteluun ja service-tiimiin. 
- Etsimme teknisen alan opiskelijoita, joilla on insinööri ja DI-insinööri-opintoja konetekniikassa. prosessitekniikassa, tuotantotaloudessa, kemiantekniikassa tai energiatekniikassa. Kesätöitä on myös KTM- tai tradenomiopiskelijoille, kertoo henkilöstöpäällikkö Arto Laine ANDRITZilta.

- Kesätyö on aina loistava mahdollisuus tehdä lähtemätön vaikutus tulevaan työnantajaan - hyvät kesätyöntekijät muistetaan pitkään. Kesätyön jälkeen on luontevaa keskustella DI- tai lopputyön tekemisestä, joka meillä on mahdollista palkallisena työsuhteena. Moni lopputyöntekijä onkin jäänyt valmistuttuaan ANDRITZille vakituiseen työsuhteeseen, Laine kertoo. 

Monenlaisia kesätöitä tarjolla

Kotkamills hakee lähes 60 eri tehtävään. Haussa on hyvin erilaisia tehtäviä eri osastoilla, joka puolella Kotkan tehdasta.
- Kesätyötehtäviä löytyy monipuolisesti eri alojen opiskelijoille: korjaamon ja varaston töistä tuotantoon tai vaikkapa myynnin tueksi asiakaspalveluun. Myös esimerkiksi laboratorion, kunnossapidon, hankinnan tai logistiikan kesätöissä on tarjolla hyvää työkokemusta ja vastuuta. Parhaillaan haussa myös vakituisia tehtäviä, ja lisää hakuja on tulossa, kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Kalle Honkanen Kotkamillsiltä.

- Valinnoissamme arvostamme alan opintoja ja kiinnostusta alalle. Meillä jokainen kesätyöntekijä saa tärkeän tehtävän vastuulleen, kun vakituinen väki lomailee. Kaikki kesätyötehtävämme antavat arvokasta kokemusta ja mahdollisuuden kartuttaa omaa osaamistaan. 

- Yhtiölle kesätyöt ovat hyvä tapa tutustua tulevaisuuden ammattilaisiin - toki kesätöihin voi päätyä myös kokeneempi osaaja. Kesätyövalinnat ovat meille tärkeä mahdollisuus, koska eläköitymisten myötä meillä on jatkuvasti vaihtuvuutta. Vaihtuvuuden haasteisiin vastataan vain onnistuneilla rekrytoinneilla, Honkanen kertoo.

Nyt on tuhannen taalan paikka vaikuttaa omaan tulevaisuuteen.

Lisätietoja:

www.kotkamills.com/careers

Kuva: Kotkamills Oy

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019