• hubconnection

Kotka-Hamina – Kamppi Hub-connection

Kehitämme seutumme yrityksille ja asukkaille mahdollisuuksia joustavalle työnteolle sekä entistä vahvempaan ja kestävämpään kytkeytymiseen pääkaupunkiseutuun.

Useita kokeiluita käynnissä

Teemaan liittyen kokeillaan seuraavia asioita:

1. Etätyötila / coworking space Kotkan keskustan Datariinassa (HubDatariina, Heikinkatu 7, 48100 Kotka)

Syksyllä 2018 , alkaen ma 3.9. on Datariinassa jatkuu avoin työtilakokeilu HubDatariina. Tila on suunnattu etenkin niille, joiden työ on liikkuvaa tai projektiluontoista (mm. pienyritykset, projektityöntekijät, freelancerit, opiskelijat). Tila tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden niille, jotka kaipaavat vaihtelua toimistopäiväänsä.

Tilassa on kahdeksan työpistettä, joita voi käyttää jouluun 2018 kestävässä kokeilussa ilmaiseksi. Toinen puoli tiloista on ns. hiljainen puoli keskittyvälle työlle, ja toinen yhteistyöpuoli, jossa keskustelut sallittuja. Tarjolla mm. säädettäviä sähköpöytiä, isot näytöt yms. läppärin tueksi tarvittavia välineitä. Tiloja ei varata etukäteen, riittää kun ilmestyy paikalle. Tilat ovat auki klo 9-15, mutta jo klo 8 alkaen voi tulla tekemään töitä Datariinan aulaan, jossa myös muutama työpiste ja wifi.

Syksyn avajaiset vietettiin 3.9.

HubDatariinan sivut: Facebookissa! 

Syksyn 2018 aikana Kotkan-Haminan seudun etätyöhön soveltuvia paikkoja kartoitetaan ja koostetaan yhteen. Lisäksi pyrimme mahdollistamaan pienimuotoisen etätyöpiste-kokeilun muualla seudun alueella syksyn 2018 aikana.

Huomaa myös Kouvolan keskustan yhteisöllinen työtila HubKouvola / Viiraamo: www.viiraamo.fi

 

2. Seudun toimijoille lyhytaikaista työskentelyä ja palavereita varten oleva yhteistyö Helsingin keskustan tilojen kanssa - Kampissa (BC Papula /Sähkötalon piste)

Miksi juuri Kamppi? Kamppiin pääsee hyvin nopeilla suorilla bussiyhteyksillä Kotkan-Haminan suunnalta ja Kamppiin pääsee koko pääkaupunkiseudulta kätevästi.

Yhteistyö käynnistettiin 7.3.2018 yhteistyössä Helsingissä toimistohotelleja, kokoustiloja ja coworking-tiloja ylläpitävän Business Center Papula Oy:n kanssa. Tiloina ovat BC Papulan Sähkötalon 1. kerroksen tilat (Kampinkuja 2) loistavien liikenneyhteyksien äärellä, joissa seudun toimijat saavat merkittävän alennuksen tunti- ja päivähinnoista (-40%) kokeilun aikana. Alennus perustuu yrityksen / organisaation postinumeroon, lisäksi tulee varausjärjestelmään rekisteröitymisen yhteydessä laittaa viestiä osoitteeseen info@bcpapula.fi

Kevään uutinen tiloista täällä: Työpäivä tai palaveri Helsingissä? Tilat alennuksella (huom: kokeilua jatketaan siis vuoden 2018 loppuun saakka - bongaa paikalta myös seutumme ilmettä ja kuvia)

Lataa tästä tallennettava / tulostettava esite Sähkötalon tiloista (pdf)

3. Liikennepalveluita Kotka-Hamina seudun ja Helsingin väliseen liikenteeseen, mm. em. hubien välillä (Hubconnection)

Kotkan-Haminan seudun ja pääkaupunkiseudun välillä menee useita nopeita suoria pikavuoroyhteyksiä, joissa on työntekoa helpottaen mm. wifi-yhteydet.

Yhteyksiä löytyy kätevästi esim. näistä:

www.perille.fi - tämän sivun ohessa myös suora hakuikkuna (kesäkuussa 2018 lähtien)

 Perille-palvelu kokoaa koko Suomen kaukoliikenteen, Kotkan seudun paikallisliikenteen sekä pääkaupunkiseudun ja Tallinnan lähiliikenteen matkustusvaihtoehdot liikkumispalveluksi. Hae valitsemillasi tiedoilla - tulosten tarkastelua varten sinut ohjataan perille.fi -sivustolle. Vastaava ikkuna on testissä myös seudun matkailusivustolla: www.visitkotkahamina.fi/saapuminen

www.pikavuorot.fi (nopea pikavuorojen vertailu)

Kotkan HubDatariina ja Helsingin Kampin Work&Meet tila ovat juuri liikennepalveluiden myötä varsin lähellä toisiaan. Esimerkiksi 7.3. avajaisissa matkat HubDatariinan ja Kampin Work&Meet avajaisten välillä tehtiin nopeilla suorilla pikavuoroyhteyksillä.

Keväällä 2018 kokeiltiin lisäksi uusia yhteyttä tukevia liikennepalveluita:

Ma 16.4. - pe 20.4. oli kokeilussa BusinessBussi Kotka-Helsinki välillä - lue lisää kokeilusta.

Kimppataksi pikavuoropysäkille -kokeilu oli välillä 7.5 - 1.6. (reittinä Kotkan Mussalosta Sutelan pikavuoropysäkille ja takaisin) - lue lisää: www.cursor.fi/kimppataksi

 

Asiassa tehdään yhteistyötä eri liikennetoimijoiden kanssa, mm. liikenteen uusia palvelukokonaisuuksia kehittävän VAMOS!-konsortion  kanssa

 

LISÄTIETOJA

Cursor Oy:n tiedote 31.1.2018: Kotkan-Haminan seutu testaa uusia työtiloja ja työmatkapalveluita pääkaupunkiseudulle

Business Center Papula Oy:n tiedote 2.2.2018: 133 kilometrin pituinen coworking-tila

Kokonaisuutta kehitetään Kymenlaakson Liiton tukemalla hankkeella, joka alkoi lokakuussa 2017 ja jatkuu vuoden loppuun 2018. Hankkeen peruskuvaus:

https://www.cursor.fi/fi/kotka-hamina-kamppi-hub-connection

Lisää joustavista työtiloista esim. Suomen joustotyöyhdistys ry:n sivuilta.

Teesit taustalla:

1. Kotka-Hamina seudun liikenteellinen kytkös pääkaupunkiseutuun on hyvin tärkeä.

Välin yhteydessä on syytä kehittää liikenteellisesti kestäviä ratkaisuja ja malleja, jotka edistävät kestävää työliikennettä sekä matkaketjuja tällä välillä (huomioiden mm. joustavuus sekä aikatehokkuus työnteon kannalta)

2 Yhteisillä työtiloilla (coworking space) on kasvavaa tarvetta.

Sopiva työtila saattaa puuttua tai edessä on kotona etätyön teon haasteet - mm. sosiaalinen kanssakäyminen muiden samanhenkisten kanssa sekä "satunnaiset kohtaamiset" toisten kanssa jäävät.

3. Monelle seudun toimijalle ja yritykselle on tärkeää pääkaupunkiseudun kontaktit

Tässä on tarpeita helppokäyttöisille ja edustaville tiloille. Lisäksi seudun toimijoilla on usein pääkaupunkiseudulla tarpeita hetkittäiseen työtilaan.

 

Lisätietoja hankkeen projektipäälliköltä:

Esa Partanen, asiantuntija, Cursor Oy - esa.partanen@cursor.fi, p 040 190 2565

 

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018