• hubconnection

Kotka-Hamina – Kamppi Hub-connection

Kehitämme seutumme yrityksille ja asukkaille mahdollisuuksia joustavalle työnteolle sekä entistä vahvempaan ja kestävämpään kytkeytymiseen pääkaupunkiseutuun.

Kokeiluita käynnissä keväällä 2018

Keväällä 2018 kokeillaan seuraavia asioita:

1. Etätyötila / coworking space Kotkan keskustan Datariinassa (HubDatariina, Heikinkatu 7, 48100 Kotka)

Työtila on etenkin niille, joiden työ on liikkuvaa ja projektiluontoista (mm. pienyritykset, projektityöntekijät, freelancerit, opiskelijat). Kevään kokeilussa tilan käyttö on maksutonta.

Työtila on auki arkisin klo 9-16 ja käyttö on kevään kokeilun aikana maksutonta. Tila on avoinna kaikille sitä tarvitseville, tullessasi annata vain yhteystietosi ja sitoudut muuten paikan pelisääntöihin.

HubDatariinan etätyötilan avajaiset pidettiiin 7.3. ja kevään kokeilu on 31.5.2018 asti 

Ajankohtaista: tervetuloa ma 28.5. klo 15- 17 kokeilun viimeisen viikon alkuun järjestettävään kevättapahtumaan; mm. kokeilun yhteenvetoa, syksyn jatkosuunnitelmia sekä verkostumista jne kahvitarjoilun ja pienen purtavan kera.:

Lue lisää

HubDatariinan sivut: Facebookissa! 

Kotkan-Haminan seudulle etsitään myös muita mahdollisia tiloja yhteistyötiloiksi ja hankkeen aikana näiden konsepteja työstetään.

 

 

2. Seudun toimijoille lyhytaikaista työskentelyä ja palavereita varten oleva yhteistyö Helsingin keskustan tilojen kanssa - Kampissa (Work&Meet)

Miksi juuri Kamppi? Kamppiin pääsee hyvin nopeilla suorilla bussiyhteyksillä Kotkan-Haminan suunnalta ja Kamppiin pääsee koko pääkaupunkiseudulta kätevästi.

Kokeilu tehdään yhteistyössä Helsingissä toimistohotelleja, kokoustiloja ja coworking-tiloja ylläpitävän Business Center Papula Oy:n kanssa. Tiloina ovat Work & Meet -tilat Kampin Sähkötalossa loistavien liikenneyhteyksien äärellä, joissa seudun toimijat saavat merkittävän alennuksen tunti- ja päivähinnoista (-40%) kokeilun aikana, alennus perustuu yrityksen / organisaation postinumeroon. Lisätietoja tiloista ja varausohjeet: www.workmeet.fi

Work&Meet -yhteistyön avajaiset Kampissa pidetttiin samoin 7.3.2018 klo 13-14. 

Uutinen tiloista täällä: Työpäivä tai palaveri Helsingissä? Tilat alennuksella

 

3. Liikennepalveluita Kotka-Hamina seudun ja Helsingin väliseen liikenteeseen, mm. em. hubien välillä (Hubconnection)

Kotkan-Haminan seudun ja pääkaupunkiseudun välillä menee useita nopeita suoria pikavuoroyhteyksiä, joissa on työntekoa helpottaen mm. wifi-yhteydet.

Yhteyksiä löytyy kätevästi esim. näistä:

www.perille.fi (tässä myös osoitetuki Kotkan ja pääkaupunkiseudun osalta )

www.pikavuorot.fi (nopea pikavuorojen vertailu)

Kotkan HubDatariina ja Helsingin Kampin Work&Meet tila ovat juuri liikennepalveluiden myötä varsin lähellä toisiaan. Esimerkiksi 7.3. avajaisissa matkat HubDatariinan ja Kampin Work&Meet avajaisten välillä tehtiin nopeilla suorilla pikavuoroyhteyksillä.

Keväällä 2018 kokeillaan lisäksi uusia yhteyttä tukevia liikennepalveluita:

Kimppataksi pikavuoropysäkille -kokeilu välillä 7.5 - 1.6. (reittinä Kotkan Mussalosta Sutelan pikavuoropysäkille ja takaisin) - lue lisää: www.cursor.fi/kimppataksi

Ma 16.4. - pe 20.4. oli kokeilussa BusinessBussi Kotka-Helsinki välillä - lue lisää kokeilusta.

Matkaketjuhakupalvelut - tulossa Perille-palvelun hakuikkuna

Asiassa tehdään yhteistyötä eri liikennetoimijoiden kanssa, mm. liikenteen uusia palvelukokonaisuuksia kehittävän VAMOS!-konsortion  kanssa

 

Työhubi-kokeilut (HubDatariina ja Work&Meet -yhteistyö) ovat tässä vaiheessa välillä 7.3.2018 - 31.5.2018.

Liikenteen uudet kokeilut kevään 2018 aikana. Syksyllä 2018 on lisäksi tulossa uudet / kehitetyt kokeilut.

 

LISÄTIETOJA

Cursor Oy:n tiedote 31.1.2018: Kotkan-Haminan seutu testaa uusia työtiloja ja työmatkapalveluita pääkaupunkiseudulle

Business Center Papula Oy:n tiedote 2.2.2018: 133 kilometrin pituinen coworking-tila

Kokonaisuutta kehitetään Kymenlaakson Liiton tukemalla hankkeella, joka alkoi lokakuussa 2017 ja jatkuu loppuvuoteen 2018. Hankkeen peruskuvaus:

https://www.cursor.fi/fi/kotka-hamina-kamppi-hub-connection

Lisää joustavista työtiloista esim. Suomen joustotyöyhdistys ry:n sivuilta.

Teesit taustalla:

1. Kotka-Hamina seudun liikenteellinen kytkös pääkaupunkiseutuun on hyvin tärkeä.

Välin yhteydessä on syytä kehittää liikenteellisesti kestäviä ratkaisuja ja malleja, jotka edistävät kestävää työliikennettä sekä matkaketjuja tällä välillä (huomioiden mm. joustavuus sekä aikatehokkuus työnteon kannalta)

2 Yhteisillä työtiloilla (coworking space) on kasvavaa tarvetta.

Sopiva työtila saattaa puuttua tai edessä on kotona etätyön teon haasteet - mm. sosiaalinen kanssakäyminen muiden samanhenkisten kanssa sekä "satunnaiset kohtaamiset" toisten kanssa jäävät.

3. Monelle seudun toimijalle ja yritykselle on tärkeää pääkaupunkiseudun kontaktit

Tässä on tarpeita helppokäyttöisille ja edustaville tiloille. Lisäksi seudun toimijoilla on usein pääkaupunkiseudulla tarpeita hetkittäiseen työtilaan.

 

Lisätietoja projektin projektipäälliköltä:

Esa Partanen, asiantuntija, Cursor Oy - esa.partanen@cursor.fi, p 040 190 2565

 

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018