Helsingistä uusi nopea aamuvuoro Kotkaan

Helsingistä, Porvoosta sekä Loviisan ja Pyhtään rampeilta pääsee jatkossa Kotkaan varhain aamulla nopealla bussiyhteydellä. Ajoaika Helsingistä on vain kaksi tuntia.

Vuoro kulkee arkisin ja liikennöinnistä vastaa Jyrkilä Oy 22-paikkaisella pikkubussilla. Lähtö on klo 5.50 Helsingin Kampista. Vuoro aloitti liikennöinnin maanantaina 4.6.2018.

Uusi vuoro on suunniteltu erityisesti Kotkaan töihin ja opiskelemaan tuleville.

- Taustalla on seudun saavutettavuuden kehittäminen etenkin työssäkäyntialueena, jolloin tällä vuorolla on merkitystä seudun yritysten rekrytointien kannalta, kertoo kokeilun Cursor Oy:n yhteyshenkilö, kestävän kehityksen asiantuntija Esa Partanen .

Nopeaa ja sujuvaa vuoroa kokeillaan vähintään vuoden 2018 loppuun

Helsingissä lähtö on Kampin terminaalista ja sen jälkeen pysähdytään vain Oopperatalon ja Viikin pikavuoropysäkeillä. Porvoossa pysähdytään Näsin ja Loviisantien pikavuoropysäkeillä, Loviisassa ja Pyhtäällä ainoastaan aikataulun mukaisilla moottoritien ramppien pysäkeillä.
Kotkassa poistumispysäkkejä ovat Sutela, Langinkosken kirkko, Keskussairaala, keskuskoulu ja kauppatori.Linjalla voi maksaa matkakortti Waltti-tuotteiden lisäksi myös Matkahuollon sarja- ja kertalipuilla.

Vuoro rahoitetaan lipputulojen lisäksi Kymenlaakson sairaanhoitopiiri Carean ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin avustuksella. Kyse on vuoden 2018 loppuun kestävästä kokeilusta, jonka jälkeen arvioidaan matkustajamäärien perusteella mahdollinen jatko.

Tarkemmat tiedot reitin kellonajoista ja hinnoista ovat nähtävänä Kotkan seudun aikataulusivustolla www.kotkanaikataulut.fi tai suoraan täällä.

- Uusi nopea aamuvuoro on tärkeä askel osana kehitystä, jolla saamme seutumme kytkeytymään entistä vahvemmin ja kestävämmin pääkaupunkiseutuun, jatkaa Partanen. - Kannustamme kaikkia Helsingin suunnasta Kotkan suuntaan töihin tulevia kokeilemaan tätä uutta yhteyttä - uskomme, että yhteyden sujuvuus tulee olemaan monelle positiivinen yllätys.

Lataa täältä vuoron tallennettava / tulostettava esite

Lisätietoja:

Simo Virtanen

Liikennepäällikkö
Etelä-Kymenlaakson Henkilökuljetusyksikkö
040 631 0857
simo.virtanen@kotka.fi
 

Esa Partanen

asiantuntija, kiertotalous &kestävä kehitys

Cursor Oy

p. 040 190 2565, esa.partanen@cursor.fi

 

liikennepäällikkö, Etelä-Kymenlaakson l

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019