HelppoAsu

Mietin, miten pukeminen voisi olla helpompaa, jolloin aikaa jäisi muulle – vaikkapa tärkeälle yhdessäololle. Kaikilla on myös oikeus pukeutua kauniisti ja mukavasti. Se parantaa mielialaa ja elämänlaatua. HelppoAsun vaatteisiin olen pystynyt tiivistämään kaiken tähän asti oppimani.
Mia Patanen

Palkittu HelppoAsu syntyi kokemuksesta

Teksti ja kuva: Anita Heikkinen, Helmiteksti

Haminalainen Mia Patanen haluaa HelppoAsu -mallistolla tehdä toiminta- ja liikuntarajoitteisten pukemisen helpoksi ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Mallisto palkittiin Keksintöjen viikon kannustepalkinnolla lokakuussa 2014.

Mia Patanen marssi joulukuussa 2012 Cursorin yritysneuvojan, Pirjo Kuuselan, luokse mielessään useampikin yritysidea.

”Ensimmäinen ideani oli Meidän Mummola, päivähoitopaikka vanhuksille, mutta luovuin ajatuksesta sen sitovuuden vuoksi. Ajatuksissa oli myös jokanaisen unelma, oma pikku karkkikauppa Haminassa. Pirjo laati sillekin ystävällisesti laskelmat, mutta kannusti edelleen miettimään jotain omaan alaan liittyvää”, Mia kertoo yrittäjyysuransa alusta.

Kaikilla on oikeus pukeutua kauniisti

Perushoitajana ja omaishoitajana työskennellessään Mia törmäsi parhaimmillaan parikymmentä kertaa päivässä liikuntarajoitteisten ihmisten pukemisen tai pukeutumisen hankaluuteen. Lisäksi vaatteet ja ulkoilussa käytettävät asut eivät olleet mitenkään kauniita ja käytännöllisiä.

”Mietin, miten pukeminen voisi olla helpompaa, jolloin aikaa jäisi muulle – vaikkapa tärkeälle yhdessäololle. Kaikilla on myös oikeus pukeutua kauniisti ja mukavasti. Se parantaa mielialaa ja elämänlaatua. HelppoAsun vaatteisiin olen pystynyt tiivistämään kaiken tähän asti oppimani”, Mia kertoo.

Toiminnallisiin yksityiskohtiin perustuvan tuotesarjan kehittäminen palkittiin: mallisto sai lokakuussa 2014 Keksintöjen viikon kannustepalkinnon. Sen jälkeen yrittäjän puhelin on soinut ahkerasti.

Vaikuttamista toiminnallisilla vaatteilla

Mia on vaikuttanut monissa luottamustehtävissä. Nyt hän haluaa vaikuttaa myös vaatteilla.

”Kaikesta, myös vanhusten ja kehitysvammaisten hoidosta on tullut liian rutiininomaista suorittamista. Ajatellaan, että tekniikasta löytyy ratkaisu kaikkiin haasteisiin. Minua motivoi halu muuttaa totuttuja käytäntöjä ja vaikuttaa myönteisen kautta. Esimerkiksi nuoren kehitysvammaisen vierailu vaikka festareilla onnistuu asujen toiminnallisuuden takia helposti. Suunnitelmissa on myös mallisto, jossa asua voi muuttaa naiselliseksi tai rokkihenkiseksi, oman tyylin mukaan”, Mia kertoo vaatteiden toiminnallisuudesta ja uusista suunnitelmista.

Tuotanto mieluiten Suomeen

Helppo Oy:n haasteena on tällä hetkellä laajamittaisemman tuotannon järjestäminen. Asuja ommellaan nyt Haminassa, ja yhteistyötarjouksia tuotannosta on tullut ympäri Suomen.

”Tekstiiliteollisuus on ajettu Suomessa alas. Yritän kuitenkin parhaani mukaan löytää suomalaiset tekijät, koska en osaa puhua viroa tai kiinaa”, Mia toteaa rempseään tyyliinsä.

Myös aika on haaste – vuorokaudessa voisi olla enemmän tunteja. Väsymyksen hetkinä tekemisen ilo, onnistumiset ja oma perhe auttavat kuitenkin jaksamaan.

Keksijä kannustaa kysymään

Mia kertoo saaneensa Cursorin kautta innostavaa ja kannustavaa tukea myös keksintöasiamieheltä, jonka avulla hän laati tuotteille hyödyllisyyssuojamallihakemuksen. Myös projektipäällikkö Harri Holopainen on ollut suureksi avuksi kontaktien luomisessa. Jos ideoita omasta yrityksestä muhii mielessä, ei Mian mielestä pidä luovuttaa heti, vaan käydä yritysneuvojan puheilla vaikka useammankin kerran.

”Kävin itse Pirjo Kuuselan luona kysymässä asioista yhä uudelleen, varmaan ihan rasittavuuteen asti!” Mia nauraa.

Mia Patanen toivoo jatkossakin seudulta enemmän tukea myös pienille, erikoistuneille yrityksille.

”Niin, että seudulla nähtäisiin myös pienten yritysten voima.”

Aloittava yrittäjä

Toimiva yritys

Tietoa Cursorista

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Evästeet

Copyright 2017