Helmiteksti

Helmiteksti laittaa sanat paikoilleen

Jos yrityksellä menee sormi suuhun siinä vaiheessa, kun pitäisi tuottaa www-tekstiä tai kirjoittaa mediatiedote, Anita Heikkinen kaivaa näppäimistön esiin. Heikkinen aloitti vuonna 2012 kokopäiväisenä yrittäjänä Helmiteksti-yrityksessään, työskenneltyään sitä ennen 6 vuotta mainostoimistossa copywriterina ja toimittajana.

- Jo viestinnän opintojeni aikana haaveilin työllistäväni itseni jonain päivänä freelancerina. Hyppy yrittäjäksi oli hieman jännittävä, mutta sain hyviä neuvoja muilta yrittäjiltä ja Cursorin yritysneuvonnasta, Heikkinen kertoo.

Helmiteksti kirjoittaa erilaisia tekstejä sekä pienille että suurille yritysasiakkaille. Toimialat vaihtelevat timanttikairauksesta ravintola-alaan, hammaslääketieteeseen ja matkailuun. 

- Uusiin toimialoihin on aina kiinnostavaa uppoutua. Työssä tarvitaan uteliaisuutta erilaisia asioita kohtaan, Heikkinen sanoo.

Tekstin hakukoneoptimointi on päivän sana

Tekstiä tuottaessa copywriter miettii asiakkaan kohderyhmää, yrityksen omaa ääntä ja missä kanavassa teksti esitetään: www-sivuilla, printtilehdessä vai jossain muussa kanavassa. Hän miettii myös sitä, miten ja missä järjestyksessä lukija silmäilee tekstiä ja omaksuu tiedon. 

Koko ajan tärkeämpää on myös tekstin hakukoneoptimointi. Se on ollut viime aikoina paljon tilattu palvelu yritysten uudistaessa www-sivujaan.

- Kartoittamalla oikeat hakusanat ja käyttämällä niitä oikeissa kohdissa verkkotekstissä ja muun muassa metakuvauksessa, yritys tai tuote nousee hakutuloksissa. Copywriteria tarvitaan usein myös apuna jo sivujen rakennesuunnitteluvaiheessa, Heikkinen kertoo.

Palvelua etänä ympäri Suomen

Helmitekstin toimisto sijaitsee kotona Haminan Kannusjärvellä. Sieltä pitäen yrittäjä liikkuu asiakkaiden luona tai palvelee etänä.

 - Minulla on asiakkaita ja yhteistyökumppaneita eri puolilla Suomea, Oulua myöten. Kirjoittaminen onnistuu missä vain, kun voin ottaa toimiston – lähinnä läppärin, puhelimen ja kalenterin – mukaani. En kuitenkaan työskentele 24 h, vaan pidän tärkeänä myös palauttavaa vapaa-aikaa. Sen voin nyt yrittäjänä suunnitella joustavasti, usein reissun päällä viihtyvä Heikkinen sanoo.

Ota yhteyttä yrittäjään:

Helmiteksti
Anita Heikkinen, copywriter/toimittaja
anita@helmiteksti.fi

Puh. 040 587 6507
www.helmiteksti.fi

Kuvat: Jonna Tykkä

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019