Game Camps mukana Eurooppa-päivässä

Game Camps -hankkeen teltta Eurooppa-päivässä

 

Helsingin Narinkkatorilla järjestettiin 9.5. Eurooppa-päivänä kaikille avoin juhlatapahtuma. Central Baltic -ohjelman rahoittama Cursorin Game Camps -hanke kutsuttiin tapahtumaan kertomaan toiminnastaan ja tuomaan esille EU-rahalla aikaansaatuja konkreettisia hyötyjä, koska hanke edustaa hieman erilaista näkökulmaa ja toimintaa Central Baltic -ohjelman rahoittamien hankkeiden joukossa.  

Eurooppa-päivän tapahtumaa koordinoi Eurooppalainen Suomi ja mukana olivat mm. YLE, Euroopan komission Suomen edustusto, ulkoasiainministeriö ja poliittiset puolueet. Tapahtuman ohjelma Eurooppa-lavalla sisälsi puheita, haastatteluja sekä musiikkia, minkä lisäksi torilla oli paljon EU-aiheisia esittelyständejä.  Esillä oli mm. Eurooppa-infoa, tulevien eurovaalien ehdokkaita, työ- ja elinkeinoministeriö, Uudenmaan liitto, eurooppalaisia rahoitusohjelmia sekä nuorisojärjestöjä. Koko perheen ilmainen tapahtuma keräsi paikalle suuren yleisön aamusta iltaan. 

EU:n Central Baltic -ohjelma rahoittaa hankkeita neljällä eri painopistealueella: kilpailukykyinen talous, yhteisten varojen kestävä käyttö, hyvin yhdistynyt alue, ammattitaitoinen ja sosiaalisesti inklusiivinen alue. Game Camps-hankkeella on tarkoitus edistää kilpailukykyistä taloutta luomalla ja vahvistamalla yhteistyötä Itämeren alueen pelialan keskuudessa. Päätavoitteena hankkeessa on auttaa luomaan vähintään 10 kansainvälistä pelialan yritystä, lisäksi tukea vähintään 10 aloittelevaa pelialan startup-yritystä ja tehdä yhteistyötä vähintään 240 pelialalle pyrkivän kehittäjän kanssa Suomesta, Virosta, Latviasta ja Ruotsista. 

Game Camps -hankkeessa on järjestetty neljä kansainvälistä pelialan viikonlopun mittaista (48 h) leiriä, yksi jokaisessa hankkeeseen osallistuvan toteuttajan kotimaassa.  Ensimmäiseen keväällä 2017 pidettyyn Tallinnan leiriin osallistuin n. 50 pelialan kehittäjää ja opiskelijaa. Syksyllä 2017 järjestettiin toinen leiri Riikassa, joka oli reilulla sadalla osallistujallaan hankkeen suurin leiri. Kesäkuussa 2018 kansainväliset pelialan kehittäjät leireilivät n. 80 hengen voimin Kotkan saaristossa Rankissa ja viimeinen leiri pidettiin lokakuussa 2018 UNESCON maailmanperintökohteessa, kauniilla Visbyn saarella.  Osallistujia Visbyn leirillä oli n. 65. 
Kaikilla leireillä on palkittu parhaita tiimejä rahallisella tuella ja leirien välissä lupaavimpia tiimejä on sparrattu kohti oman startup-yrityksen perustamista hankkeen omassa kiihdytysohjelmassa pelialan kokeneiden ammattilaisten avulla ja tuella.  

Leirien jälkeisenä huipentumana yhteensä 24 tiimiä tai nuorta startup-yritystä matkusti maailman suurimpaan pelialan tapahtumaan Game Developers Conferenceen, San Franciscoon. Tiimien ja startupien matkan pääkohtana oli pitchata pelejään maineikkaille julkaisijoille tai rahoittajille. Tiimit esittelivät kehittelemiään pelejä myös GDC:n Expo:ssa ja vierailivat tutustumassa muutamassa kuuluisassa paikallisessa pelistudiossa. 
Tällä hetkellä hankkeen tuloksena on perustettu viisi uuttaa startup-yritystä ja 3-4 on vielä mahdollisesti perusteilla. Hanke on tukenut kaikkia 16 aloittelevaa startup-yritystä. 20.5. alkavalla viikolla hankkeen tiimejä ja startupeja osallistuu Ruotsissa pidettävään Nordic Game Conferenceen. 

Lisätietoja: projektipäällikkö Teemu Saarelainen,  puh. 040 190 2523 
 
Projektin verkkosivusto.

Kuva Teemu Saarelainen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019