Finarte Oy

Kasvava perheyritys satsaa oikeisiin asioihin

Jos tuntee Kotkan Kirkkokatu 1:n historiaa niin tietää, että vuonna 1924 valmistuneessa rakennuksessa on toiminut mm. silloisen Kyminlaakson Osuusliikkeen konttori ja keskusvarasto. Talon suojissa on myöhemmin kasvanut Immosen perheen yritysryhmä, joka sai alkunsa vuonna 1950 perustetusta Nahkatavaraliike E. Immosesta.

Erkki Immosen ja hänen tyttärensä Larissan johtamaan IMMO Groupiin kuuluu jo lähes kolmekymmentä vuotta mattoalalla toiminut Finarte. Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Design from Finland -merkin omaava yritys yhdistää suomalaisen huippusuunnittelun, asiakkaat ja valmistajat. Finarten mattomalliston pääsuunnittelijoita ovat suomalaiset tekstiilitaiteilijat Eija Rasinmäki ja Mervi Pesonen. Yrityksen kanssa yhteistyötä tekevät myös Ivana Helsinki ja suunnittelijapariskunta Saana ja Olli. 

Kuvat yllä: Finarte/Taru von Zansen

Finarten tuotteita löytyy Askon liikkeistä, Hobby Hallista, Kodin1:stä, Anttilasta ja alan vähittäisliikkeistä. Hiljattain Finarte sai ensimmäisenä mattoalan yrityksenä ASKO-sisustusliikeketjun Vuoden tavarantoimittaja -palkinnon. 

"Hyvät ja kestävät suhteet niin asiakkaisiin, suunnittelijoihin kuin valmistajiin ovat meidän toimintamme ydin. Toimimme linkkinä kaikkien toimijoiden välillä ja meidän tehtävänämme on varmistaa, että kaikki osa-alueet toimivat yhteen”, kertoo Erkki Immonen.

”Asiakaslähtöisyys on aina ollut tärkeää ja tulee sitä olemaan. Toimintakanavat ovat monipuolistuneet mutta kaupankäynti itsessään ei ole oikeastaan muuttunut. Yrittäjyyden ytimessä on se, että tehdään oikeita asioita”.

Finarten lisäksi IMMO Groupiin kuuluvat tilintarkastuspalveluja tarjoava Tiliaudit Oy ja nahka-alan yritys Immo Oy, joka on yksi Suomen suurimpia sateenvarjojen ja piennahkatavaroiden maahantuojia.

Vastuullisuus edellä

Finarten mallistojen matot tuotetaan Intiassa. ”Olemme tehneet 90-luvulta lähtien yhteistyötä intialaisten mattokutomoiden kanssa. Vastuullisuus syntyy pitkistä toimittajasuhteista, omasta jatkuvasta seurannasta ja avoimuudesta”, kertoo Larissa. Perhe on viettänyt pitkiä aikoja Intiassa – Larissa on suorittanut siellä lukio-opintonsa. ”Lankkari vaihtui aikanaan Delhiin”. 

”Vierailemme isän kanssa säännöllisesti intialaisten valmistajiemme luona. Suunnittelijamme käyvät usein Intiassa opettamassa kutojille uusia malleja ja tekniikoita”. Finartella on myös juuri päättymässä Ulkoministeriön Finnpartnershipin koulutushanke, jossa opetettiin matonkudonnan tekniikoita paikallisille kutojille. 

Uusia markkinoita ja kanavia

Finarte kehittää vahvasti myös vientitoimintaansa. ”Vientiponnistukset alkavat näkyä. Noin 10 % liikevaihdosta tulee tällä hetkellä ulkomaisilta markkinoilta – Saksasta, Hollannista, Japanista ja Italiasta”, sanoo Larissa.  Finarte on avannut myös oman verkkokaupan – shop.finarte.fi.

Tutustu yritykseen tarkemmin:

Erkin ja Larissan kuva: Marianne Mokkala, teksti: Hanna Nieminen

 

Erkki ja Larissa Immonen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019