Fiiliksiä yrittäjyyskasvatuksesta - Santerin mietteitä

Santeri Simonen

Ollos tervehditty, joka satut tähän julkaisuun törmäämään.

Olen Santeri Simonen, 17-vuotias toisen vuoden opiskelija HaLusta (Haminan lukio), Suomen ainoasta ympyräkaupungista. Sen lisäksi, että kehitän itseäni koulunpenkillä, teen paljon myös muuta. Olen partiolainen, isonen ja Haminan nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja. Siihen päälle vielä tulee tulee häärättyä monen moisissa projekteissa mukana em. harrastusten ansiosta ja ihan muutenkin. Olen vähä sellainen tekijätyyppi, että on teoreettisen koulun vastapainoks oltava koko ajan jotain progea käynnissä. Vaikka en ole yrittäjä yrittäjämäinen asenne on kohdillaan. Siitä päästään asiaan. Missio oli kertoa teille yrittäjyydestä tarkemmin ottaen yrittäjyyskasvatuksesta. Jollekin voi kuulostaa tylsältä, mutta sitä se ei todellakaan ole.

Olen käynyt NY 12 & 24 h leirikokonaisuudet läpi niin leiriläisenä kuin tutorina, tehnyt useamman erilaisen progen Nuori Yrittäjyys ohjelmien puitteissa ollut mukana Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa yläkoulussa ja edustanut Etelä-Kymenlaaksoa NY-yrityksemme kanssa Helsingin finaalissa sekä osallistunut NY JobShadow -päivään. Nykyään olen NY Alumnien hallituksessa ja pyrin olemaan toiminnassa mahdollisimman aktiivisesti mukana milloin missäkin niin paikallisella kuin valtakunnankin tasolla.

Olen saanut paljon. Olen oppinut tuntemaan omat vahvuuteni ja heikkouteni, olen kehittynyt esiintyjänä, olen oppinut menemään omalle  epämukavuusalueelleni, olen päässyt kokeilemaan uutta, olen tavannut huikeasti parhausihmisiä, joita tuskin muuten olisin koskaan tavannut, olen saanut uusia kavereita, ennen kaikkea olen saanut sen yrittäjämäisen asenteen. En tiedä, tuleeko minusta välttämättä yrittäjä, mutta se on minulle ihan yhtäläinen mahdollisuus kuin kaikki muukin. Jos tapaisitte Santerin neljä tai viisi vuotta takaperin hän olisi monien asioiden suhteen aika erilainen tyyppi.  Suuri kiitos Mahdollistajille maailman parhaille tyypeille Paavolle, Ellulle sekä Maaritille, mutta myös koko NY-jengille. Teette tosi tärkeetä työtä <3

Oma lupaukseni yrittäjyyden edistämiseksi on se, että lupaan toimia yrittäjyyskasvatuksen puolestapuhujana kaikissa yhteyksissä aina kun minulla on siihen mahdollisuus ja edistää nuorten yrittäjyys- ja työelämä mahdollisuuksia parhaani mukaan. Haluan lähettää terveiset kaikille alueen yrittäjille ja myös julkiselle puolelle. Nuorissa  on tulevaisuus ja nuorissa on huikeaa potentiaalia sekä osaamista. Älkää missään nimessä missatko sitä ja pudotko kelkasta, nuorten kesä buukataa nyt eli tarttukaa tilaisuuteen.

PS. Kuka tarvii hyviä tyyppejä tekemään asioita, kuten tapahtumia, markkinointia ja somea ottakee yhteyttä allekirjoittaneeseen, lupaan et saadaa hyvää settii aikaseks.

Kuva Santeri Simosen kuva-albumista.

Fiiliksiä yrittäjyyskasvatuksesta on juttusarja, jossa Kotkan-Haminan seudun yrittäjyykasvatustoimijat - opiskelijat, opettajat, yrittäjät - kertovat omia näkökulmiaan ja tunnelmiaan aiheen ympäriltä. Sarjan avaa opiskelijanäkökulmalla Santeri Simonen Haminan lukiosta.

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Evästeet

Copyright 2017