Fiiliksiä yrittäjyyskasvatuksesta - Sakun mietteitä

Yrittäjyys, mitä se on ja mitä se tarjoaa?

Saku Korpas-Latvia-messutOlen Saku Korpas, 18v, Karhulan lukion yrittäjyys-linjalta. Harrastan salibandyä Loviisassa ja seurailen maailman taloutta parhaani mukaan. Minulla on kahden vuoden kokemus Nuori Yrittäjyys -toiminnasta. Olen ollut mukana NY 24h leireillä niin leiriläisenä kuin ohjaajanakin. Olen ollut myös mukana kansainvälisissä projekteissa, mm. pitänyt 12h leiriä espanjalaisille sekä edustanut omaa NY-yritystä Latviassa olleessa NY-tapahtumassa. Juuri äsken minulla päättyi Vuosi Yrittäjänä -projekti, jossa perustettiin oma yritys, jota pyöritettiin kuin oikeata yritystä.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on kauppakorkeakoulu. Olen kiinnostunut yritystoiminnasta ja siihen liittyvistä tekijöistä ja asioista. Olen mielestäni saanut jo hyvää pohjaa sille. Yrityslinjalla olen tutustunut monipuolisesti mm. yrityksen markkinointiin, rahoitukseen, mahdollisuuksiin sekä myös mahdollisiin uhkiin.Mitä yrittäjyys on minulle?Yrittäjyys on minulle mahdollisuuksia, kokemuksia ja itsensä toteuttamista.

En ole hetkeäkään harmitellut lähteneeni NY -toimintaan mukaan. Päinvastoin, se on ollut erittäin antoisaa. Sillä välin kun luokkatoverini istuivat matikan tunnilla, olin Espanjassa keksimässä espanjalaisten kanssa liikeideaa ja harjoittelemassa yhteistyötaitoja eri kulttuurien välillä. Yrittäjän on oltava avoin, työteliäs ja ennen kaikkea rohkea. Minulla olisi ollut mahdollisuus kieltäytyä Espanjan ja Latvian reissuista, mutta kun rohkeana lähdin mukaan, sain paljon kokemuksia.

Lähipiiristäni löytyy paljon yrittäjyyttä. Isälläni on puunkaatofirma, läheisellä naapurilla hammashoitola ja kummillani franchise-yritys McDonald´s. Olen jutellut kummini kanssa yrittäjyydestä ja hän kertoi, että yrittäjältä vaaditaan pitkäjänteisyyttä. Asiakkaat ja sitä kautta palkka ei välttämättä tule heti. Siihen vaaditaan työtä. Tästä olen täysin samaa mieltä.Miksi yrittäjyys?Monet luulevat, että yrittäjänä tienaa normaalia paremmin. Ei. Palkka on suhteessa taitoihisi ja yrityksen menestykseen. Totta kai palkka voi olla parempi, mutta yrittäjän on tehtävä paljon työtä menestyvän yrityksen eteen. Yrittäjyydessä on kuitenkin paljon muitakin puolia. Yrittäjä saa toteuttaa itseään ja tehdä sitä, mikä tuntuu mieleiseltä. Yrittäminen on myös paljon vapaampaa, sillä voit päättää työpäivien aikataulun. Toki aikataulut voi venyä, mutta sinun on oltava valmis siihen rakkaan yrityksesi vuoksi.

Moni ajattelee usein, että yrittäjäksi lähteminen on liian hankalaa ja monimutkaista. ”Kaikki ne paperit ja luvat ja mitähän muuta pitää täyttää sitä tätä en tiedä”. Sitä varten on juuri Cursor. Cursor auttaa sinua alkuun yritystä perustaessa ja jatkossakin. Älä siis selittele, että yrityksen perustaminen on liian vaikeaa, vaan pyydä apua tarvittaessa.

Jos ikinä saat mahdollisuuden lähteä mukaan johonkin yritystoimintaa, hyödynnä se. Et tule katumaan. Saat täysin uusia kokemuksia ja näkökulmia. Näet yritykset eri tavoin, kun osaat tarkastella niitä myös muunkin kuin vain asiakkaan näkökulmasta.

 

 

Kuva Saku Korpaksen kuva-albumista Latvian reissulta.

Fiiliksiä yrittäjyyskasvatuksesta on juttusarja, jossa Kotkan-Haminan seudun yrittäjyykasvatustoimijat - opiskelijat, opettajat, yrittäjät - kertovat omia näkökulmiaan ja tunnelmiaan aiheen ympäriltä.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Evästeet

Copyright 2017