Fiiliksiä yrittäjyyskasvatuksesta - Iiriksen mietteitä

Miä oon Iiris Nokka, Karhulan lukion yrittäjyyslinjan kasvatti muutaman vuoden takaa.

Starttasin juuri kolmannen vuoden opiskelut JAMKissa liiketaloudessa, Tiimiakatemialla.

Yrittäjyyslinjalla pääsin yrittäjyyden pyörteeseen, kun perustin kolmen ystäväni kanssa NY-yrityksen KäKi NY. Myimme ja ostimme käytettyjä lukiokirjoja koulumme aulassa välituntisin ja ruokavälkillä. Kun sain valkolakin päähän keväällä 2015, perustin toiminimen aika nopealla aikataululla. Muutin kesäksi Haapasaareen ja pyöritin kesäkahvilaa koko kesän. Kesän aikana sain tiedon, että pääsin opiskelemaan tänne Jyväskylään liiketaloutta.

Meillä on opiskelujen ohella osuuskunnat taustalla, jonka puitteissa mulla on ollut oma vaatekauppa, jonka parissa olen oppinut esimerkiksi markkinoinnista, asiakaspalvelusta ja tiimityöskentelystä. Toisaalta olen kiertänyt muutaman tiimikaverin kanssa Keski-Suomen alueen kauppoja ja liimannut sekä irrottanut tuotetarroja lattiaan. Nyt olen järjestämässä Tiimiakatemian 25-vuotissynttäreitä, olen osa Edufuturan viestintätiimiä, kirjoitan blogia ja suunnittelen uutta Tiimiakatemia Magazinea sen päätoimittajan roolissa.

Mikä tän kaiken tarinoinnin idea nyt oikein on?

Se, että yrittäjyydessä opiskelujen ohella voi kokeilla kaikkea mitä ikinä keksiikään! Parasta on, ettei tarvitse tehdä vain yhtä juttua vaan testata ja lähteä mukaan erilaisiin projekteihin. Ja kun tätä olen muutaman vuoden tehnyt, se oma juttu alkaa pikkuhiljaa kirkastua.

Ei siis kannata turhaan miettiä, minkä NY-yrityksen pistää pystyyn nyt tai kokeileeko vaikka jotain uutta kieltä koulussa. Tällaiset valinnat ei sido sua mihinkään, lähinnä saat itse tietää onko se tietty juttu juuri sulle. Jos ei ole, ota siitä kuitenkin kaikki irti.

Yleensä vaan se jää kaduttamaan, jos jotain ei joskus kokeillut. Joten kokeile rohkeesti!

Kuva (c) Iiris Nokka

Mun blogi: www.seiiris.fi
Blogi Haapasaaren ajoilta: http://eilaiteta.blogspot.fi/
Blogi ja nettisivut MARUsta: https://www.marusecondhand.com/blogi

Fiiliksiä yrittäjyyskasvatuksesta on juttusarja, jossa Kotkan-Haminan seudun yrittäjyykasvatustoimijat - opiskelijat, opettajat, yrittäjät - kertovat omia näkökulmiaan ja tunnelmiaan aiheen ympäriltä.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019