FIILIKSIÄ YRITTÄJYYSKASVATUKSESTA

 

KANSAINVÄLISTÄ LUKIOYHTEISTYÖTÄ

Vuonna 2017 - 2018 toteutimme kansainvälisen projektin yhdessä Kaakkois -Espanjassa, Murciassa sijaitsevan Institutio Alfonso X El Sabio -lukion kanssa. Aloitimme projektin suunnittelun lukuvuoden alussa haastattelemalla innokkaita, projektiin haluavia opiskelijoita. Edellytimme valmiutta kansainväliseen yhteistyöhön, sitoutumista sääntöihin ja kaikkeen yhteiseen ohjelmaan sekä Suomessa että Espanjassa, vuorovaikutustaitoja ja myönteistä asennetta. Reippaita hakijoita oli enemmän kuin saatoimme ottaa, joten haastattelujen perusteella projektiin valikoitui parisen kymmentä suomalaista lukio-opiskelijaa. Tarkoitus on, että vierailut ovat vastavuoroisia ja opiskelijat majoittautuvat toistensa luona. Espanjalaisia opiskelijoita valikoitui projektiin niin ikään parisen kymmentä.

VARAINKERUUTA ESPANJAN MATKAA VARTEN

Syksyllä 2017 järjestimme erilaisten torimyyjäisten muodossa varainkeruuta. Tarkoitus oli kattaa osa projektin kuluista ja yhteisen tekemisen kautta luoda me -henkeä. Pikkujoulumyyjäiset aamutuimaan Karhulan torilla olivat ikimuistoisia; hentoiset lumihiutaleet leijuivat, kulkuset soivat matkakaiuttimesta ja mummot toivottivat hyvää matkaa.

ESPANJALAISIIN JA MAAN TAPOIHIN TUTUSTUMINEN

Huhtikuussa 2018 Murcia kutsui meitä kahdeksaksi päiväksi. Saavuimme vuoden suurimpaan juhlaan, Entierro de la Sardinasiin, Pyhän viikon jälkeiseen karnevaaliin, jossa koko Murcia juhli viikonlopun kadulla. Huimaa!

Opiskelijat asuivat espanjalaissa perheissä, opettelivat poskisuudelmia, flamencoa ja espanjan kieltä. Ja sitä, että kenkiä pidetään sisälläkin jalassa! Vastaavia kokemuksia tarjoilemme vastavuoroisesti lokakuussa 2018 espanjalaisille vieraillemme.

Projekti on osa yrittäjyyskasvatusohjelmaa ja pitää sisällään NY12h -yrittäjyysleirin sekä erilaisia vierailuja yrityksissä ja kaupungin hallinnossa Espanjassa ja Suomessa. Tapasimme Murcian kaupunginjohtajan, loimme kontakteja ja teimme suunnitelmia tulevaisuuden yhteistyöstä. Suomalaisten nuorten vetämä NY- leiri onnistui erinomaisesti. Oli upeaa nähdä suomalais-espanjalaisten opiskelijatiimien suunnittelevan kestävän kehityksen yrityksiä ja toteuttavan käytännössä kansainvälistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Tulevaisuus todellakin on hyvissä, innostuneissa käsissä.

Pian Alicanten lentokentältä joukko iloisia espanjalaisia nuoria suunnistaa kohti Suomea ja WhatsUpit vaihtuvat jälleennäkemiseen.  Kivaa!

Jarno Syrjäläinen, opettaja Karhulan lukiosta

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019