Drone- ja robotiikkatekniikan osaamista Pyhtäälle ja koko seudulle

Drone, kuva Shutterstock

Cursor on yhdessä Pyhtään kunnan kanssa käynnistänyt kehityshankkeen, jonka tavoitteena on luoda uutta osaamista ja liiketoimintaa drone-robotiikan sekä autonomisten ajoneuvojen saralla.

-Kotkan-Haminan seutu tunnetaan Suomen logistiikan ykköshubina. Pyhtäälle kehittyvä Redstone Aero lentopaikka vahvistaa tätä asemaa luomalla uusia mahdollisuuksia kehittää ja kokeilla tulevaisuuden digitaalisia liikkumisen palveluita erityisesti drone- ja robotiikka alalla. Haluamme luoda verkoston elinkeinoelämän sekä tutkimus- ja koulutussektorin tarpeisiin, josta syntyy seudullemme uutta yritystoimintaa, toteaa David Lindström Cursorista.

Kymenlaakson liiton osa-rahoitteisessa AULI-hankkeessa toteutetaan kokeiluita yritys- sekä tutkimusyhteisöjen kanssa. Pitkän aikavälin tavoitteena on synnyttää Pyhtäälle kehitteellä olevan Redstone Aero lentopaikan yhteyteen drone-osaamiskeskus, joka pystyy tarjoamaan ja tuottamaan tuotekehitys- ja koelentotoiminnan tarvitsemat fasiliteetit ja palvelut. Näitä  ovat esimerkiksi lentokenttäympäristö kiitoteineen, halli- ja tuotekehitystilat sekä sopimukset ilmatilan käytöstä koelentotoiminaan.

AULI-hankkeessa ovat tiiviisti mukana myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä EKAMI.

-Meillä on tahtotila ja valmiudet kehittää uusia koulutuksia esimerkiksi droneasentajien sekä -lentäjien tehtäviin, joita ei vielä Suomesta löydy. Tavoitteenamme on suunnitella drone- teknologiaan suuntautuva seudullinen tutkinnon osa, joka voidaan sisällyttää jatkossa ammatillisiin tutkintoihin, kertoo EKAMI:n rehtori Sami Tikkanen.

Kansainvälinen verkosto jo rakenteilla

Hankkeen kehittäjäkumppanina toimii Redstone Aero Oy, joka on käynnistänyt kansainvälisen asiantuntijaverkoston rakentamisen Pyhtään hankkeen ympärille. Verkoston rakentamisesta vastaa Patrick Halford, joka on toiminut mm. IBM:n Pohjoismaiden drone- ja robotiikkaliiketoiminnan johtajana, konsultoinut Tanskan valtiota kansallisessa drone strategiassa sekä kuuluu Piilaaksosta käynnistyneen Singularity Universityn pohjoismaiden henkilökuntaan.

-Radikaalit teknologiat ja innovaatiot muokkaavat rajusti logistiikkaa sekä liikennettä. On hienoa olla mukana ankkuroimassa Kotkan-Haminan seutua ja Pyhtäätä kehityksen eturintamaan, arvioi Halford. Yksi hankkeen ensimmäisistä toimenpiteistä onkin tutustua Odensessa Tanskassa Hans Christian Andersenin lentokentän yhteyteen rakentuneeseen osaamiskeskukseen.

Pyhtään Startup kunta strategia toteutukseen

Pyhtään kunta julistautui keväällä Suomen ensimmäiseksi Startup-kunnaksi.

-Kuntasektori kaipaa isoa uudistusta sote-ratkaisujen jälkeen. Pyhtää haluaa startup-kunta-avauksellaan luoda itsestään menestyvän pienkunnan prototyypin. Drone-keskus on uusi avaus, joka samalla on käytännön esimerkki startup-kunnan toiminnasta. Se mahdollistaa uusien yritysten ja palvelujen synnyttämisen seudullemme ja koko Suomelle, toteaa Pyhtään kunnanjohtaja Olli Nuuttila.

Hankkeessa toteutetaan myös Startup-kunta tapahtuma Pyhtällä, joka kokoaa yhteen edelläkävijäkuntia sekä startup-vaikuttajia vaihtamaan ajatuksia kuntasektorin radikaalista muutoksesta ja siitä, miten pienetkin kunnat voivat ketterästi luoda merkittäviä kehitysalustoja nopeaa vauhtia kaupungistuvassa Suomessa. 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sergey Troshkov, Cursor Oy

sergey.troshkov@cursor.fi

 

Kunnanjohtaja Olli Nuuttila, Pyhtään kunta

olli.nuuttila@pyhtaa.fi

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019