DC Works

Kansainvälisen tason asennuksia

Joitakin vuosia sitten Marko Husu ja Vesa Kolu tekivät samalla työmaalla sähköautomaatio- ja valokuituasennuksia kansainväliselle toimijalle. Meininki tuntui nörttimäisistä miehistä sen verran kiinnostavalta, että he perustivat oman yrityksen kansainvälisiä projekteja varten. Tuo yritys, DC Works aloitti toimintansa vuonna 2015.

DC Works tekee erilaisia ja vaativia teollisuus- ja konesaliasennuksia erilaisissa kohteissa. 
- Se tarkoittaa sekä sähkö- että automaatioasennuksia, mutta myös high tech -valokuitutekniikkaa, Project Managerin titteliä yrityksessä totteleva Marko Husu kertoo. - Viime vuonna suurin asiakkaamme oli Neste, jolle olemme tehneet myös instrumentointia. 

Instrumentointi tarkoittaa prosessiteollisuudelle tehtävää asennustyötä jossa yhdistyy automaatiota, mekaniikkaa sekä sähkö- ja informaatioteknologiaa. Husun mukaan heidän alallaan juuri konesali- ja öljyteollisuuden kohteet ovat kaikkien haastavimpia toimintaympäristöjä.

- Lähdimme kansainvälistymään Hollannin kautta. Markkinoimme siellä osaamistamme ja loimme maahan projektikeskeisen toimintaympäristön. Se meni tosi hyvin, aluksi työt tehtiin 80-prosenttisesti suomalaisella henkilöstöllä. Myöhemmin suhde suomalaisten ja hollantilaisten välillä oli suunnilleen 50-50, itsekin Hollannissa asunut Husu kertoo.

Hollannin jälkeen DC Worksin markkinointia on suunnattu Ruotsiin sekä Tanskaan. Marko Husun mukaan juuri Pohjanmeren ympärillä olevissa maissa on heille tällä hetkellä valtavat markkinat. Suomessa tullaan ehkä vähän jälkijunassa – mutta toki kotimaiset uudet asiakkaat kiinnostavat.

- Olemme tyypillinen projektitalo. Välillä mennään todella lujaa ja välillä on hiljaisempaa. Keskimäärin kirjoilla on 10-20 työntekijää, mutta isoissa projekteissa voi olla töissä jopa 35 henkilöä.

DC Worksin postiosoite on Hyvinkäällä. Marko Husu asuu itse Tampereella, mutta yrityksellä on oma tukikohta Kotkassa Keltakallion Ruuvikadulla. Siihen on monta hyvää perustetta:
- Suuri osa työntekijöistämme on kotkalaisia. Täällä olemme lisäksi lähellä suurimpia asiakkaitamme.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019