Datariinan ja pääosan Eagle-talon kiinteistösähköstä jatkossa vihreää sähköä

Datariina, kuva: Tuuli Koivisto

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n pääosin tai kokonaan omistamat kiinteistöyhtiöt Kotkan keskustan Datariinassa sekä Karhulan Eagle-talossa siirtyvät käyttämään kokonaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä vuoden 2018 alusta.

Uusi sähköenergiasopimus Kymenlaakson Sähkö Oy:n kanssa sisältää ehdon, jossa energiantuotantolähteiden on edellytetty olevan kokonaan uusiutuvia energialähteitä. Keskeisimpiä uusiutuvia energialähteitä sähköntuotannossa ovat vesi- ja tuulivoima sekä puupohjaiset polttoaineet, jatkossa myös aurinkosähkön rooli on nousussa. Kymenlaakson Sähkön toimittama sähkö on tuotettu pääosin vesi- ja tuulivoimalla.
 
Kokonaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö otettiin Kotkan kaupungin sähköenergian hankinnan kilpailutuksessa yhdeksi tarjousten ehdoksi. Mukana kilpailutuksessa oli Kotkan kaupungin lisäksi valtaosa Kotkan kaupunkikonsernin yhtiöistä, kuten Cursor Oy. 
Cursor Oy:n myötä sopimukseen tulivat Kiinteistö Oy Datariina, Kiinteistö Oy Eagle sekä Kiinteistö Oy Eagle 3. Mukana on näin koko Datariinan sekä pääosan Eagle-talon toimistojen kiinteistösähköstä, yhteensä näissä toimistoissa työskentelee noin 50 yritystä ja noin 700 työntekijää. 
- Toimimme näin vastuullisena vuokranantajana tarjoten toimistokiinteistöjen yleisten tilojen sekä kiinteistötekniikan, kuten ilmanvaihdon ja jäähdytyksen, käyttämän sähkön jatkossa vihreänä sähkönä, kertoo Cursor Oy:n kiinteistöpäällikkö Kati Kolari. 
Toimistojen omista sähkösopimuksista (esim. laite- ja valaistussähkö) mukana on myös Cursor Oy:n oma toimisto Eagle-talossa. 
- Uusi sopimus kokonaan uusiutuvalla energialla tuotetusta sähköstä sopii hienosti Cursor Oy:n ympäristövastuullista toimistotyötä korostavaan Green Office -toimintaan, iloitsee Cursor Oy:n Green Office -vastaava Eija Hämäläinen.

Ympäristövastuu Cursorin toiminnassa:

WWF on myöntänyt Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n Kotkan toimipisteelle Green Office -merkin kesäkuussa 2011. Cursor sitoutuu omassa toiminnassaan vähentämään luonnonvarojen kulutusta, edistämään kestäviä elämäntapoja sekä hidastamaan ilmastonmuutosta. Toimenpiteitä ovat mm. paperin kulutuksen vähentäminen, energian kulutuksen alentaminen, jätteiden synnyn ehkäiseminen, jätteiden tehokas lajittelu ja palvelu- ja materiaalihankintojen ohjaaminen ympäristöystävällisempiin tuotteisiin.

Green Office on toimistoille suunnattu ympäristöjohtamisen työkalu, jonka tavoitteena on toimiston ekologisen jalanjäljen pienentäminen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Green Office motivoi henkilöstöä ekotehokkuuden parantamiseen, edistää ympäristötietoisuutta ja luo kustannussäästöjä.

Kotkan Datariinan toimistokeskittymän kiinteistösähkön alkuperä on jatkossa kokonaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Kuva: © Tuuli Koivisto

Lue lisää Kotkan kaupungin tiedotteesta: Kotka siirtyy vihreään sähköön 
Lue lisää Green Officesta: www.greenoffice.fi 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018