Cursorin yt-neuvottelut ovat päättyneet

Cursor kuvituskuva henkilöstö

 

Cursor Oy:n toukokuussa aloitetut yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen piirissä oli 18 henkilöä.

Yt-neuvottelujen pohjalta varaudutaan seuraaviin toimenpiteisiin:

  • kaksi työsuhdetta päättyy irtisanomiseen
  • kuusi työsuhdetta esitetään osa-aikaistavaksi
  • kaksi työsuhdetta päättyy henkilöiden omalla ilmoituksella.

Toimenpiteiden aikataulu koordinoidaan eri hankkeiden tarpeiden ja päättymisten kanssa.

Prosessin aikana on myös kehitetty ja tarkennettu työsuhderakennetta sekä parannettu työsuhteisiin ja työnantajan tarpeisiin liittyvää ennakoitavuutta, varsinkin hanketoiminnan osalta.

”Asiakkaiden ja muiden toimijoiden kanssa on erilaiset hanke- ja tehtäväneuvottelut käynnissä jatkuvasti, ja siksi on mahdotonta sanoa varmuudella, mihin kaikkiin toimenpiteisiin loppujen lopuksi on tarvetta ryhtyä”, toteaa toimitusjohtaja David Lindström ja jatkaa että työnantajan pitää kuitenkin ”lukita” tilanne johonkin ajankohtaan, ja sen perusteella edetä maksavien asiakkaiden tarpeiden mukaan. ”Tämän lisäksi työnantajan pitää luonnollisesti huomioida myös yksilöiden omat intressit ja valmiudet eri tehtäviin ja ratkaisuihin”, sanoo Lindström.

”Olen erittäin kiitollinen siitä tavasta, jolla henkilöstö on osallistunut prosessiin: erittäin asiallista ja ammattimaista”, toteaa Lindström ja jatkaa, että hän kokee, että hyvässä yhteistyössä on sekä varmistettu yhtiön taloudelliset intressit että luotu sellaiset toimintatavat hankkeisiin liittyen, jotka palvelevat myös yksilöitä.
”Yt-prosessi on aina kipeä ratkaisu, mutta olemme mielestäni saavuttaneet sekä yhtiön että henkilöstön asettamia tavoitteita”.

”Hankkeiden pitkistä kestoista johtuen emme valitettavasti voi sulkea pois vastaavanlaisia prosesseja lähivuosien aikana, mutta olemme ottaneet oikean askeleen hanke- ja muun toiminnan strukturoimisessa”, päättää Lindström. 

------

Kuva Mervi Liimatainen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019