Cursorin apu tuo rahaa ja valoa

 

Meneillään oleva koronaepidemia kurittaa monia yrittäjiä. Valoa tilanteeseen ja rahallista apua voivat tuoda Cursorin tuki ja neuvot. 
- Kiitän Cursorin apua tosi paljon. Ilman sitä en olisi saanut tukea, arvioi ELY-keskuksen tuen saanut kotkalainen yrittäjä Sauli Orimus.

Erämys – Keisarin Kosket Oy on Sauli Orimuksen 1998 perustama matkailualan yritys. Kymijoen Kultaalla sijaitsevan yrityksen toiminta ja palvelut ovat vuosien saatossa kasvaneet ja laajentuneet. Yritys tuottaa koskenlaskua, melontaa, koskiuintia, jokiristeilyjä, joogaa, team building -työpajoja, saunomista, majoitusta ja cateringiä. 

Matkailuyritykseen koronalla oli suuri vaikutus.
- Asiakkaat katosivat tyystin – mitään ei tapahtunut. Joitakin mökkivarauksia on toukokuulle, Orimus kertoo.

 

Kuvat yrityksen toiminnasta ennen koronaepidemiaa.

Uudessa yrityksille vaikeassa tilanteessa Cursorin henkilökunta on aktiivisesti ollut yhteyksissä seudun yrityksiin. Tässä tapauksessa soiteltiin puolin ja toisin. Yhdessä yritysneuvoja Sami Perttolan kanssa Orimus teki hakemuksen ELY-keskuksen tukeen, joka on tarkoitettu tilanneanalyysin tekemiseen. Mietinnässä on vuorovaikutteinen mobiilisovellus, joka liittyy Kymijoen historiaan.

- Hakemus jätettiin 1.4., päätös saatiin 17.4. Tuki on tosi tärkeä: jos sitä ei olisi, rahaa ei tulisi mistään sisään, Orimus kertoo.

ELY-keskuksen analyysivaiheen tuki voi enimmillään olla 10 000 €, jolloin hankkeen kokonaisbudjetti yrityksen osuudella on 12 500 €. Tukea voi saada yritys, jolla on enintään viisi työntekijää.
Vapun jälkeen miesten yhteistyö jatkuu. Laadinnassa on hakemus ELY-keskukselle yrityksen kehittämistoimenpiteisiin tarkoitettuun avustukseen. Tuen maksimimäärä on 100 000 €, jolloin hankkeen kokonaismäärä yrittäjän osuudella on 125 000 €.  

Käytettävissä olevat tukimuodot vaihtelevat mm. sen mukaan, onko kyseessä yksinyrittäjä tai miten paljon on palkattua työvoimaa. Cursorin yritysneuvojilla on seudun paras tieto siitä, mikä on kullekin yritykselle paras mahdollinen tuki, jota hakea.

Sauli Orimus katsoo luottavaisena matkailualan tulevaisuuteen koronan jälkeen.
- Elokuussa pitäisi Costan suuret risteilijät tulla Kotkaan. Risteilijöille myymme koskenlaskua ja jokiristeilyä loimulohineen.

Teksti: Mervi Liimatainen
Kuvat: Pekka Vainio, Jukka Koskinen

(Kuvat yrityksen toiminnasta ennen koronaepidemiaa.)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019